Ψηφίστηκε επί της αρχής και επί των άρθρων, από την Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο για τις διαρθρωτικές αλλαγές στην Υγεία με τους γιατρούς να σχεδιάζουν ήδη τις επόμενες κινήσεις τους.

Σήμερα, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γ. Κουτρουμάνης θα παραχωρήσουν Συνέντευξη Τύπου στο κτίριο του υπουργείου Εργασίας επί της οδού Σταδίου, για τα θέματα του Ενιαίου Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Την Τετάρτη συνεδριάζουν στο υπό κατάληψη αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας, τα διοικητικά συμβούλια των Ιατρικών Συλλόγων και της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), προκειμένου να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους, μετά και την ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου και να προβούν σε συνολική εκτίμηση της κατάστασης. Οι γιατροί του ΙΚΑ πάντως επιμένουν με απεργία έως και την Παρασκευή.

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν σήμερα από 11 π.μ. έως 3 μ.μ. τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι Υπηρεσίες Πρόνοιας, ύστερα από την 4ωρη στάση εργασίας που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Από τις 8 το πρωί πραγματοποιούνται ανοιχτές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα ταμεία είσπραξης του "πεντάευρου" με συμβολικό κλείσιμο τους και δωρεάν εξέταση των ασθενών από 8 έως τις 11 το πρωί.

Στο μεταξύ, προς εκτόνωση οδηγείται η κόντρα μεταξύ φαρμακοποιών και υπουργείου Υγείας καθώς οι τροπολογίες που κατατέθηκαν, λίγες ώρες πριν ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την υγεία, φαίνεται να ικανοποιούν τους φαρμακοποιούς όσον αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς αλλά και το θέμα των συστεγάσεων των φαρμακείων.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θα συνεδριάσει εκ νέου τις επόμενες ημέρες για να εκτιμήσει την κατάσταση και να αποφασίσει αν θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις. Τα φαρμακεία σήμερα θα είναι ανοικτά.