Ένας 45χρονος Έλληνας στην Κέρκυρα, έπεσε με το αυτοκίνητο που οδηγούσε πάνω σε συμβατικό αυτοκίνητο της Δίωξης Ναρκωτικών για να αποφύγει τον έλεγχο που θα αποκάλυπτε ότι διατηρούσε χασισοφυτεία και μια μεγάλη ποσότητα κάνναβης! 

Οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του 12 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και τον συνέλαβαν για κατοχή ναρκωτικών, διακεκριμένη φθορά, αντίσταση και απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών. Στην έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, βρέθηκε στην αυλή μια ανεπτυγμένη χασισοφυτεία από 17 δενδρύλλια ύψους ενός περίπου μέτρου! 

Χρειάστηκε, όμως, να έρθει ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος για να ανακαλύψει τις κρυψώνες όπου έκρυβε την «παραγωγή» του ο χασισοκαλλιεργητής, μέσα στο σπίτι του και σε μια αποθήκη που διατηρεί. Ο σκύλος ξετρύπωσε συνολικά πολλές συσκευασίες με κάνναβη βάρους πέντε κιλών και 776 γραμμαρίων, 60 γραμμάρια μεθαδόνης, 31 ναρκωτικά χάπια, αλλά και ένα αεροβόλο περίστροφο!

Έτσι, ο 45χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας κατηγορούμενος και για καλλιέργεια κάνναβης και κατοχή απαγορευμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων.