Το είχε σύστημα να απλώνει τα χέρια της στις κοσμηματοθήκες των σπιτιών όπου εργαζόταν μια 49χρονη Ελληνίδα οικιακή βοηθός! Στο διάστημα των τελευταίων τριών ετών είχε «ξαφρίσει» συνολικά οκτώ σπίτια στην πόλη της Βέροιας και είχε πουλήσει τη λεία της σε ενεχυροδανειστήριο!

Ο τελευταίος της εργοδότης ήταν αυτός που έβαλε τέλος στην παράλληλη… καριέρα της «μακρυχέρας» οικιακής βοηθού. Αντιλήφθηκε ότι, από τις 2 Ιουνίου που είχε προσλάβει την 49χρονη, έκαναν μυστηριωδώς φτερά πέντε χρυσές λίρες συνολικής αξίας 1.500 ευρώ, χωρίς να υπάρχουν ίχνη διάρρηξης! Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας ανέκριναν την οικιακή βοηθό που αρχικά αρνήθηκε κάθε σχέση με τις κλοπές. Όταν, όμως, βρήκαν στο σπίτι της μια από τις κλεμμένες λίρες, αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι εκείνη τις είχε κλέψει.

Παράλληλα, ομολόγησε ότι είχε κλέψει χρήματα, χρυσαφικά και χρυσές λίρες αξίας άνω των 19.000 ευρώ και από άλλα επτά σπίτια στα οποία εργάστηκε! Όλα τα κλοπιμαία κατέληγαν στο ενεχυροδανειστήριο ενός 59χρονου, όπου έγινε έλεγχος και διαπιστώθηκε ότι δεν τηρούνταν τα προβλεπόμενα βιβλία και σε βάρος του ιδιοκτήτη σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος που διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας, ενώ η 49χρονη κατηγορείται για διακεκριμένες κλοπές.

Πηγή: protothema.gr