Μια από τις μεγαλύτερες ποσότητες κοκαΐνης που έχουν εντοπισθεί και κατασχεθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος κατά την τελευταία πενταετία ανακαλύφθηκε στο Λιμάνι της Πάτρας.

Συγκεκριμένα σε φορτηγό αυτοκίνητο που είχε αποβιβασθεί στο πλοίο «Σούπερ φαστ» και είχε έρθει από το Μπάρι στην Πάτρα βρέθηκε ποσότητα 32 κιλών και 481 γραμμαρίων κοκαϊνης, ενώ για την υπόθεση συνελήφθη ένα άτομο.

Η υπόθεση αυτή συνδέεται με τον εντοπισμό κοκαΐνης μικτού βάρους 47 κιλών και 69,8 γραμμαρίων που εντοπίστηκε το πρωί από άνδρες του λιμεναρχείου Πάτρας στην καμπίνα φορτηγού οχήματος, ενώ για την υπόθεση αυτή έχουν συλληφθεί τρία άτομα, δύο Έλληνες και ένα άτομο Αλβανικής υπηκοότητας.

Τα ναρκωτικά ήταν επιμελώς κρυμμένα σε ειδική ξύλινη κατασκευή στο κρεβάτι της καμπίνας του οχήματος, επικαλυμμένα με ειδική κρέμα και τυλιγμένα με καρμπόν, ώστε να καθίσταται αδύνατος ο εντοπισμός τους από μηχάνημα ακτινών Χ (Χ-RAY).

Επίσης πίσω από το κάθισμα του συνοδηγού βρέθηκε ένα χαρτοκιβώτιο που περιείχε 10 κουτιά του ενός κιλού χημική ουσία «φαινακετίνη» σε λευκή σκόνη, που προοριζόταν για την πρόσμιξη της με την ναρκωτική ουσία.