Από ισόγειο διαμέρισμα ξεκίνησε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολυκατοικία στην οδό Κασσάνδρου 64, στη Θεσσαλονίκη, από την οποία έχασε τη ζωή του ένας μεσήλικας άνδρας και προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία, επεκτάθηκε γρήγορα, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς το διαμέρισμα κι ένα ακόμη στο ισόγειο του κτιρίου, ενώ προκλήθηκαν ζημιές και σε άλλα δύο διαμερίσματα στους παραπάνω ορόφους.

Όπως δήλωσε ο ιατροδικαστής υπηρεσίας, Μάνθος Τσούγκας, ο άτυχος άνδρας βρήκε τραγικό θάνατο, δίπλα στην πόρτα του ασανσέρ, λίγα μέτρα από την είσοδο της πολυκατοικίας, από τις φλόγες και τις αναθυμιάσεις.

Δώδεκα πυροσβεστικά οχήματα με 30 άνδρες, αφού διέκοψαν την κυκλοφορία στον κεντρικό δρόμο, ξεκίνησαν την επιχείρηση απεγκλωβισμού των ενοίκων της πολυκατοικίας, οι οποίοι αρχικά ανέβηκαν στη ταράτσα προκειμένου να γλιτώσουν από τις φλόγες.

Άνδρες της Πυροσβεστικής, με ειδικές κλίμακες και με διάφορους άλλους τρόπους απεγκλώβισαν συνολικά 12 άτομα από το φλεγόμενο κτίριο.

Συνολικά, στην επιχείρηση που κράτησε κλειστή για περίπου 2,5 ώρες την οδό Κασσάνδρου, συμμετείχαν 15 οχήματα και 30 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.