«Σε έναν ασθενή που χρειάζεται θεραπεία, δεν μπορεί να επιλέγεις ως μέσο σωτηρίας την ευθανασία», σχολίασε για το κλείσιμο της ΕΡΤ ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, τονίζοντας πως η επόμενη μέρα για την ΕΡΤ πρέπει να είναι καλύτερη από τις προηγούμενες.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, ο τρόπος με τον οποίο λήφθηκε και εφαρμόστηκε η απόφαση για την ΕΡΤ, παραπέμπει σε έλλειψη στοιχειώδους προετοιμασίας και σχεδίου για την επόμενη μέρα. 

Είναι κοινά αποδεκτό ότι η ΕΡΤ είχε πολλαπλές παθογένειες και δυσλειτουργίες, αλλά η ανάγκη για ριζική αναδιοργάνωσή της δεν σημαίνει ότι «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα»,  παρατήρησε χαρακτηριστικά και «δεν μπορεί σε έναν ασθενή που χρειάζεται θεραπεία, να επιλέγεις ως μέσο σωτηρίας την ευθανασία».

Γι' αυτό, όπως είπε, όποιος είναι διατεθειμένος, στο όνομα της αναγκαιότητας των μεταρρυθμίσεων, να προσπεράσει κάθε ζήτημα νομιμότητας και δημοκρατίας, πρέπει να καταλάβει ότι ανοίγει τον ασκό του Αιόλου. 

«Αυτοί που βλέπουν την κατάργηση της ΕΡΤ σαν ένα καλό βήμα για τη μείωση του κράτους, βλέπουν το δένδρο και όχι το δάσος», πρόσθεσε ο κ. Σγουρός και αφού σημείωσε το τεράστιο εθνικό και κοινωνικό έργο που επιτελεί η δημόσια ραδιοτηλεόραση στις ακριτικές περιοχές και τα νησιά, ζήτησε να μην ακολουθηθεί η θεραπεία του «πονάει κεφάλι, κόψε  κεφάλι». 

«Η ΕΡΤ μπορεί και πρέπει να συνεχίσει να εκπέμπει, με ταυτόχρονη ριζική αναδιοργάνωση, εξορθολογισμό και μετατροπή της σε μια σύγχρονη, ελκυστική και βιώσιμη δημόσια επιχείρηση. Πρέπει  η επόμενη μέρα για την ΕΡΤ να είναι καλύτερη από τις προηγούμενες. Το να μην υπάρχει επόμενη μέρα, δεν είναι λύση», κατέληξε στη δήλωσή του ο περιφερειάρχης Αττικής. 

TAGS