Μήνυση και αγωγή για απάτη, σε βάρος ιδιοκτητών κατασκευαστικής εταιρείας με έδρα τη Χερσόνησο, αλλά και ενός δικηγόρου κατέθεσαν στην εισαγγελία Ηρακλείου Βρετανοί πολίτες οι οποίοι είχαν πληρώσει αδρά για την απόκτηση πολυτελών κατοικιών, κάτι όμως που ποτέ δεν έγινε, καθώς, όπως φαίνεται, έπεσαν θύματα απάτης!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Πατρίς", πρόκειται για τουλάχιστον τρία ζευγάρια Βρετανών που ονειρεύονταν να αποκτήσουν μόνιμη ή εξοχική κατοικία, στην ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου, έχοντας πάρει...δάνεια, ενώ κάποιοι από αυτούς πούλησαν ακόμη και τα σπίτια τους στο εξωτερικό για να μπορέσουν να αποκτήσουν τη στέγη που τους υπόσχονταν οι ιδιοκτήτες της κατασκευαστικής εταιρείας.

Η περιπέτεια των έξι Βρετανών ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2007, οπότε κι πισκέφτηκαν τα γραφεία της συγκεκριμένης κατασκευαστικής εταιρείας.

Η εν λόγω εταιρεία διαφήμιζε πολυτελείς κατοικίες, στα πλέον τουριστικά σημεία της Χερσονήσου, και υποσχόταν πολλά και κάθε πολυτέλεια, αφού ήταν...τζάμπα!

Το ζευγάρι των Ελλήνων που αναζητείται έπειθε τους πελάτες του να καταβάλλουν σε δόσεις τα χρήματα, ανάλογα με τα στάδια της κατασκευής του ποπυπόθητου σπιτιού.... έχοντας καταφέρει να εισπράξουν από τον κάθε ιδιοκτήτη από 200 χιλιάδες ευρώ μέχρι και 300 χιλιάδες ευρώ!

Οι υπεύθυνοι της κατασκευαστικής εταιρείας έχουν εξαφανιστεί!