Συνεδριάζει η ΓΣΕΕ μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Συνεδριάζει η ΓΣΕΕ μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ ανακοίνωσε η ΓΣΕΕ μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΓΣΕΕ συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ όπως έπραξε από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η πραξικοπηματική απόφαση της Κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στη δημόσια Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση.

H επαίσχυντη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου θέτει ευθέως ζητήματα παραβίασης των Δημοκρατικών Κανόνων και θεσμικής λειτουργίας καθώς εκτός από το «μαύρο» αφορά και άλλες δημόσιες επιχειρήσεις, την περιουσία τους, το μέλλον τους.

Η αντίδραση και ο αγώνας μας δεν αφορά μόνο στην ΕΡΤ.

Αφορά σε όλες τις δημόσιες – κοινωνικές επιχειρήσεις.

ΑΦΟΡΑ ΟΜΩΣ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΒΑΝΑΥΣΑ-ΑΥΤΑΡΧΙΚΑ-ΕΤΣΙΘΕΛΙΚΑ παραβιάζεται από την Εκτελεστική Εξουσία.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας θα συνεδριάσει μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για να καθορίσει την περαιτέρω στάση της με βάση τις εξελίξεις όπως αυτές θα έχουν διαμορφωθεί.

Εάν η Κυβέρνηση δεν πάρει πίσω την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία αφορά κυρίως τη δημοκρατική λειτουργία της Εκτελεστικής Εξουσίας και το κλείσιμο δεκάδων οργανισμών κοινής ωφέλειας είναι προφανές ότι προκαλεί τη Συνομοσπονδία και τα συνδικάτα να ενεργοποιήσουν αποφάσεις για κινητοποιήσεις.

Ο αγώνας για την ανατροπή των αντιδημοκρατικών πρακτικών και των πολιτικών που «στραγγαλίζουν» τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, θα συνεχιστεί όσο και αν χρειαστεί».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο