Εγκληματική οργάνωση, με μέλη από την Κίνα και το Βιετνάμ, που ειδικευόταν στην υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης, εξάρθρωσε η αστυνομία. 

Η σπείρα (δύο άντρες και τέσσερις γυναίκες) είχε εγκαταστήσει στον Μαραθώνα τρία μεγάλα θερμοκήπια, όπου καλλιεργείτο η κάνναβη και παράπηγμα όπου διέμεναν οι καλλιεργητές. 

Σε άλλο χώρο του παραπήγματος είχαν εγκαταστήσει ειδικό εξοπλισμό για την ανάπτυξη των φυτών σε γλαστράκια, καθώς και αποξηραντήριο της κάνναβης που καλλιεργούσαν. 

Η καλλιέργεια της κάνναβης γινόταν στα θερμοκήπια παράλληλα με νόμιμες καλλιέργειες (ντομάτες, μελιτζάνες κλπ) που χρησιμοποιούνταν ως κάλυψη.

Η συγκεκριμένη ποιότητα κάνναβης που καλλιεργούσαν, έχει μεγάλη περιεκτικότητα τετραϋδροκανναβινόλης (ουσία που περιέχεται στην μαριχουάνα και το χασίς και προκαλεί ψυχοδραστικές μεταβολές στον ανθρώπινο εγκέφαλο). 

Τα αρχηγικά μέλη της σπείρας είχαν στην ιδιοκτησία τους Κινέζικο εστιατόριο στην Ηλιούπολη το οποίο χρησιμοποιούσαν για την κάλυψη των παράνομων δραστηριοτήτων τους και τη νομιμοποίηση των εσόδων τους

Κατασχέθηκαν συνολικά 1.528 δενδρύλλια κάνναβης, 16.509 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 15.570 ευρώ και πέντε αυτοκίνητα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.