Σοκ στη τοπική κοινωνία της Ρόδου προκάλεσε η είδηση του ομαδικόυ ξυλοδαρμού ενός 8χρονού παιδιού από συμμαθητές του στο προαύλιο χώρο του 1ου Πειραματικού Σχολείου Ρόδου.

Οι γονείς του μικρού μαθητή, σοκαρισμένοι και αγανακτισμένοι, ζδιεκδικούν με αγωγή που κατέθεσαν χρηματική αποζημίωση συνολικού ύψους 80.000 ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο.

Στην αγωγή που υποβλήθηκε ενώπιον του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου, οι γονείς του παιδιού επισημαίνουν ότι συνυπαίτιοι για τον ξυλοδαρμό του παιδιού τους είναι δύο εκπαιδευτικοί του 8ου δημοτικού σχολείου που ανήκε διότι εκτέλεσαν πλημμελώς τα καθήκοντος τους, με αποτέλεσμα το παιδί να υποστεί σοβαρές σωματικές κακώσεις και βλάβη της ψυχικής του υγείας.

Οι γονείς του παιδιού έχουν ήδη υποβάλει μήνυση αξιώνοντας την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος ανήλικων μαθητών για πρόκληση σωματικής βλάβης, σε βάρος των γονέων τους για αμέλεια στην εποπτεία των τέκνων τους και σε βάρος του Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου και ενός δασκάλου για παράβαση καθήκοντος.

Οι ανήλικοι, δέκα περίπου τον αριθμό, στράφηκαν τότε εναντίον του και αφού τον έριξαν στο έδαφος άρχισαν να τον χτυπούν με κλοτσιές και με μπουνιές στο σώμα και στο πρόσωπο, ενώ όταν τελείωσαν με τις βιαιοπραγίες έριξαν πάνω του χυμούς, αναψυκτικά και νερό για να τον γελοιοποιήσουν περαιτέρω.

Ο μικρός συγκλονισμένος από την πρωτοφανή εκδήλωση βαρβαρότητας των ανήλικων συμμαθητών του δεν έτυχε της προστασίας των επιτηρητών, του δασκάλου του και του Διευθυντή του σχολείου, όπως επισημαίνουν οι γονείς.