Στα χωρικά ύδατα της Σκιάθου εθεάθη το πολυτελές σκάφος «Αλ Μιργκάμπ» του πρωθυπουργού του Κατάρ, Τζασίμ Αλ Θανί, το οποίο αγκυροβόλησε στην παραλία Μάραθα, σε απόσταση αναπνοής από τις Κουκουναριές.

Το πλωτό παλάτι, μήκους 140 περίπου μέτρων, το οποίο έχει Έλληνα καπετάνιο, είναι το όγδοο μεγαλύτερο του κόσμου και φιλοξενεί τον Πρωθυπουργό του Κατάρ, τη σύζυγο, τα δύο παιδιά τους και την πολυμελή συνοδεία τους.

Το βράδυ του Σαββάτου, οι υψηλοί επισκέπτες δείπνησαν στο «White view» restaurant του ξενοδοχείου Skiathos Palace, όπου απόλαυσαν εκλεκτές γεύσεις, οι οποίες περιελάμβαναν μεταξύ άλλων αστακούς και συναγρίδες. Σύμφωνα με τον τοπικό «Ταχυδρόμο» ο Πρωθυπουργός του Κατάρ ζήτησε να γευθεί ντόπιο αρνάκι στην σούβλα και ελληνικό καφέ, εντυπωσιάζοντας τους πάντες με την απλότητα και την ευγένειά του. Μάλιστα, οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου Skiathos Palace προσέφεραν στον κ. Τζασίμ Αλ Θανί ντόπιο ελαιόλαδο και μια γλάστρα με βασιλικό.

Ο διάσημος διεθνώς Πρωθυπουργός του Κατάρ δήλωσε ενθουσιασμένος με τη Σκιάθο, την οποία επισκέφθηκε για πρώτη φορά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες εξέφρασε ενδιαφέρον και για τις τιμές που ισχύουν στο επενδυτικό πεδίο.