Δυναμίτες, νάρκες, αυτοκίνητα, σκάφη και μπάζα εντόπισαν στο βυθό της Θεσσαλονίκης μέλη τριών οργανώσεων που εργάστηκαν για τον καθαρισμό του Θερμαϊκού.

Την περασμένη Κυριακή 40 δύτες του «Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων», του «Συνδέσμου Καταδρομέων και Ιερολοχιτών Μακεδονίας» και του «Σώματος Σαμαρειτών Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού», ανέσυραν υλικά βάρους έξι τόνων από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μέχρι τον Λευκό Πύργο.

Ανάμεσά τους και ένα πορτοφόλι το οποίο παρέδωσαν στη λιμενική αστυνομία προς αναζήτηση του ιδιοκτήτη.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα σύμφωνα με τους δύτες, είναι τα εκρηκτικά υλικά που συχνά εντοπίζονται από τη δράση της παράνομης αλιείας.

Συγκεκριμένα νάρκη είχε βρεθεί στην περιοχή της Ασπροβάλτας και ειδοποιήθηκε άμεσα η αστυνομία προκειμένου να γίνει ελεγχόμενη έκρηξη από ειδικό κλιμάκιο βατραχανθρώπων της υπηρεσίας. Δυναμίτες έχουν εντοπιστεί στην περιοχή του Μαρμαρά στη Χαλκιδική ενώ δεν λείπουν και περιπτώσεις μακάβριων ευρημάτων όπως στην περίπτωση του Βόλου κατά την οποία εντοπίστηκε αυτοκίνητο που είχε βυθιστεί παρασύροντας στο θάνατο δύο ανθρώπους.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε παλαιότερη εκστρατεία οι βατραχάνθρωποι που κλήθηκαν να καθαρίσουν τον βυθό στο Πόρτο Γερμενό, έναν παραθεριστικό οικισμό της Δυτικής Αττικής ανέσυραν 13 σκάφη, καϊκια και φουσκωτά από τη θάλασσα.