«Μίνι καζίνο» που λειτουργούσε παράνομα σε καφετέρια μεντόπισε χθες στην Αθήνα η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία, συνολικά τέσσερις αλλοδαποί, και συγκεκριμένα μία 29χρονη Αλβανίδα, μία 23χρονη Μολδαβή -υπεύθυνες του καταστήματος- και δύο άνδρες, 45 και 49 χρόνων, από τις Φιλιππίνες, που συμμετείχαν ως παίκτες στα απαγορευμένα παιχνίδια.

Όπως έγινε γνωστό, ο 49χρονος συλληφθείς κατηγορείται επιπλέον για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθήνας, σύμφωνα με την οποία διατασσόταν η σύλληψή του και προσωρινή κράτηση του για υποθέσεις εισαγωγής και παραλαβής ναρκωτικών.

Επιπλέον, σε βάρος του 45χρονου, εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Πταισματοδικείου Αθηνών.

Οι αρχές αναζητούν τον 37χρονο Αλβανό ιδιοκτήτη του καταστήματος, ο οποίος απουσίαζε κατά τη διάρκεια του ελέγχου.

Σημειώνεται ότι στο κατάστημα είχε εγκατασταθεί ειδικό σύστημα παρακολούθησης και επιτήρησης, μέσω του οποίου γινόταν καταγραφή της εικόνας των χώρων και των εισερχομένων ατόμων. Η καφετέρια διέθετε ακόμη δύο ειδικά χειριστήρια απενεργοποίησης των ηλεκτρονικών υπολογιστών, προκειμένου να αποφεύγονται οι έλεγχοι των διωκτικών αρχών.