Χρονική αναδρομή στο 'βίο και την πολιτεία' του, έκανε ο βασικός κατηγορούμενος για τη λεγόμενη «μαφία του Θερμαϊκού», απολογούμενος στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, επιχειρώντας, παράλληλα, να αποδομήσει το βαρύτατο κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει.

Κατά την πολύωρη απολογία του, η οποία θα συνεχιστεί αύριο, ο 60χρονος ζήτησε συγγνώμη από τα παιδιά του και τους συγκατηγορουμένους του, αξιώνοντας από το δικαστήριο να μην τον κρίνει με βάση «την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και τα δημοσιεύματα», ενώ έσπευσε να σημειώσει ότι δεν είναι ούτε «άγιος» αλλά ούτε «διάολος», ομολογώντας, παράλληλα, το «πάθος» του για το «τζόγο».

Ο γνωστός επιχειρηματίας της Θεσσαλονίκης, αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή του σε τοκογλυφικές δραστηριότητες, χαρακτηρίζοντας τις τράπεζες ως τους μεγαλύτερους τοκογλύφους, ενώ επισήμανε ότι πολλά από τα ακίνητά του «βγήκαν στο σφυρί». «Μου βγάζουν σε πλειστηριασμό ακίνητα. Μου παίρνουν το κεφάλι. Το 90% των ακινήτων μου είναι δεσμευμένα. Με μαθηματική ακρίβεια θα μου τα πάρουν όλα. Είμαι τελειωμένος. Θέλουν να μου τα πάρουν όλα οι τράπεζες» τόνισε και αναφερόμενος στην οικονομική του κατάσταση είπε ότι η μητέρα του αναγκάστηκε να πουλήσει τα χρυσαφικά της για να πληρωθούν τα έξοδα της δίκης.

Ο 60χρονος μίλησε για τα παιδικά του χρόνια που πέρασε σε ορφανοτροφείο, την περίοδο των σπουδών του στη Φλωρεντία, τους τρεις γάμους του και την πνευματική του επαφή με τον Αγιορείτη γέροντα Παΐσιο, ενώ έκανε ξεχωριστή αναφορά στον πατέρα του, ενθυμούμενος το μονοπώλιο των χορών που είχε ο τελευταίος στα κέντρα διασκέδασης της Θεσσαλονίκης.

Αναφερόμενος στην κοινωνική δράση που ανέπτυξε ο ίδιος είπε ότι διοργάνωσε συναυλία με τη Βίκυ Μοσχολιού στις φυλακές Διαβατών και φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα με καλλιτέχνες μετά το μεγάλο σεισμό της Θεσσαλονίκης, το 1978. Σε ό,τι αφορά την ενασχόλησή του με τα ακίνητα τόνισε ότι αυτή του απέφερε σημαντικά έσοδα, επισημαίνοντας ότι δύο από τα κτίρια ιδιοκτησίας του τα μίσθωνε στο Δημόσιο με συνολικό τίμημα 26.400 ευρώ μηνιαίως.