Τέσσερα είναι τα μέτωπα της φωτιάς με τα οποία δίνουν μάχη οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στον Πύργο ενώ ένας νεαρός πυροσβέστης διακομίστηκε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο Αμαλιάδας με αναπνευστικά προβλήματα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην περιοχή Μεσολογγάκι Πύργου, όπου έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα.

Η φωτιά έχει ξεσπάσει πίσω από τις εγκαταστάσεις των παλαιών σφαγείων  και καίγονται χαμηλή βλάστηση, δέντρα και παραπήγματα.

Η πυροσβεστική υπηρεσία βρίσκεται σε δεινή θέση καθώς συνεχώς  ξεσπούν νέες εστίες πυρκαγιάς σε μεγάλη απόσταση στο Μεσολογγάκι. Στέλνονται δυνάμεις από όλο το νομό.

Στο μεταξύ τρία μέτωπα είχαν ξεσπάσει μέχρι τις δύο και μισή το μεσημέρι, εκ των οποίων τα δύο ακόμη μαίνονται, έχουν όμως τεθεί υπό έλεγχο από τους πυροσβέστες..

Το πρώτο, λίγο μετά τις 11 το πρωί ξέσπασε σε αγροτική περιοχή στη θέση Κονιδέικα και αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Η δεύτερη εστία, μισή ώρα μετά τη μία το μεσημέρι, ξέσπασε σε δασική έκταση στη θέση Φραγκαπήδημα. Στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής από Πύργο και Αμαλιάδα ενώ δύο  Cannader κάνουν ρίψεις νερού στο ενός χιλιομέτρου πύρινο μέτωπο.

Τρίτη πυρκαγιά ξέσπασε στις δύο και μισή το μεσημέρι,αυτή την φορά μέσα σε σκουπιδότοπο στα Κονιδέικα.