«Μετωπική» σύγκρουση με τον υπουργό Οικονομικών προανήγγειλαν οι εφοριακοί σε επιστολή του προς τον κ. Στουρνάρα τον οποίο κατηγορεί ότι την ώρα που η σταθερότητα των εργαζομένων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την πάταξη της φοροδιαφυγής εκείνος επιλέγει την αναστάτωση και τον πανικό.

Οι ίδιοι τονίζουν ότι στο σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα είναι πια μονόδρομος οι κινητοποιήσεις, για τις οποίες όπως χαρακτηριστικά λένε η ευθύνη βαραίνει το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα στην επιστολή τους αναφέρουν:

«Κύριε Υπουργέ,

Αναστάτωση, οργή και κυρίως αγανάκτηση επικρατεί στις φορολογικές υπηρεσίες όλης της χώρας, από τα συνεχή «επεισόδια» βίαιης καταπάτησης εργασιακών μας δικαιωμάτων, διάλυσης τμημάτων και υπηρεσιών και συνεχών οργανωτικών αλλαγών. Σε μια περίοδο που η σταθερότητα, η ασφάλεια και κυρίως η ηρεμία των εργαζομένων της φορολογικής διοίκησης ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου επιλέγει την αναστάτωση και τον πανικό! Συγκεκριμένα παραδείγματα (και όχι τα μόνα), το τελευταίο διάστημα είναι : 

Α. Η σύσταση επιτροπής (ΑΥΟ Δ6Α 1096481 ΕΞ.2013/13.6.2013) με την οποία με σαφήνεια γίνεται προεργασία για κατάργηση οργανικών θέσεων, (παρ. Δ, γ.) και συνακόλουθα απολύσεις, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις του συνόλου της Πολιτικής Ηγεσίας, ακόμη και πρόσφατα . 

Β. Το έγγραφο του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων (Δ2 1098934 ΕΞ 2013) για υποχρεωτικές μετακινήσεις των εφοριακών που υπηρετούν σε τμήματα Ελέγχου και Δικαστικού, που μεταφέρονται σε άλλες ΔΟΥ. 

Γ. Η συνεχόμενη διαδικασία κλεισίματος, ενοποιήσεων, μεταφορών, τμημάτων και υπηρεσιών. 

Δ. Η επιχειρούμενη «αξιολόγηση» με περίεργες διαδικασίες που γεννούν ερωτηματικά και κυρίως τεκμηριώνουν ότι η ρουσφετολογία, απλά αλλάζει περιεχόμενο, εκφραστές και οργάνωση, αλλά στην ουσία, παραμένει θεσμός ακλόνητος στο Υπουργείο. 

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΙΩΠΗΛΟΙ  ΘΕΑΤΕΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ. ΕΑΝ ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ, Η ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΟΤΙ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΗ ΣΑΣ. 

Σας απευθύνουμε ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ , έκκληση να επικρατήσει η λογική. Καλούμε να σταματήσετε την αυθαιρεσία, την αδιαλλαξία και την λογική της διοίκησης, με πρότυπα «Σουλτάνου» και όχι Υπουργών με δημοκρατική νομιμοποίηση, δικαιώματα και υποχρεώσεις. 

Εάν συνεχίσετε, η ΠΟΕ –ΔΟΥ διακόπτει πλέον μαζί σας κάθε σχέση και επικοινωνία και ο μοναδικός δρόμος για τους εφοριακούς, είναι οι απεργιακές μας κινητοποιήσεις. Γιατί εκεί που μας οδηγήσατε ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ!!»

Διαβάστε ΕΔΩ την επιστολή