Με την παραδοχή ότι χορηγούσε τοκογλυφικά δάνεια «μόνο σε μεγάλες δουλειές», όπου ο ίδιος έκανε «μπίζνα», αναλαμβάνοντας μεγάλο οικονομικό και επιχειρηματικό ρίσκο, ολοκλήρωσε την μαραθώνια απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, ο 60χρονος επιχειρηματίας, που φέρεται ως «πρωταγωνιστής» του πιο ισχυρού από τα τέσσερα κυκλώματα τοκογλυφίας που εξαρθρώθηκαν πέρσι τον Ιανουάριο.

«Σε απλό και πονεμένο κόσμο δεν έδινα τοκογλυφικά δάνεια. Σε μεγάλες δουλειές ναι. Μπίζνα έκανα. Μ' έφαγε ο τζόγος. Τελείωσα», τόνισε, λίγο πριν την ολοκλήρωση της απολογίας του ο γνωστός επιχειρηματίας της Θεσσαλονίκης, ζητώντας, για μία ακόμη φορά, συγγνώμη από τους συγκατηγορουμένους του και τα παιδιά του.

Με την απολογία του βασικού κατηγορούμενου στην πολύκροτη υπόθεση της λεγόμενης «μαφίας του Θερμαϊκού» ολοκληρώθηκε η αποδεικτική διαδικασία και το λόγο θα πάρει την επόμενη Τρίτη ο εισαγγελέας της έδρας που θα προτείνει την ενοχή ή μη των κατηγορουμένων.

Ο κατηγορούμενος στάθηκε κατ' επανάληψη στο πάθος του για τον τζόγο, για τον οποίο είπε  ότι εφόσον βγει από τη φυλακή θα συστήσει ένα φορέα απεξάρτησης εθισμένων. Θέλοντας να αναδείξει το μέγεθος του εθισμού του αποκάλυψε ότι διατηρούσε σε θυρίδες 100 έως 150 χιλιάδες ευρώ για να παίζει στοίχημα όταν έχει πληροφορίες, ενώ παρατήρησε ότι με τον γιο του έχασε σε ένα βράδυ 50.000 ευρώ 'τζογάροντας' στο διαδίκτυο.

Επισήμανε δε ότι η σύλληψή του ήταν «εντολή των 'μεγάλων' της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης», διότι τους συγκατηγορουμένους του «δεν τους ήξερε ούτε η μάνα τους».

Στο μεταξύ, στην τελική ευθεία εισήλθε και η δίκη για το τρίτο τοκογλυφικό κύκλωμα που δικάζεται αυτό το διάστημα στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, η εισαγγελική πρόταση για αυτό το κύκλωμα έχει προγραμματιστεί να γίνει -επίσης- την ερχόμενη Τρίτη.