current views are: 1

19 Ιουνίου 2013
Δημοσίευση16:36

Εξώδικο στον ΟΠΑΠ έστειλε η Ιντραλότ – Παρέμβαση της Κομισιόν

Μάχη εξωδίκων δίνει ο ΟΠΑΠ, του οποίου το διοικητικό συμβούλιο συνεδριάζει προκειμένου να αποφευχθεί το ναυάγιο για την ιδιωτικοποίηση.

Δημοσίευση 16:36’
αρθρο-newpost

Μάχη εξωδίκων δίνει ο ΟΠΑΠ, του οποίου το διοικητικό συμβούλιο συνεδριάζει προκειμένου να αποφευχθεί το ναυάγιο για την ιδιωτικοποίηση.

Αυξάνονται τα εμπόδια που έχει να αντιμετωπίσει στο παραπέντε της ολοκλήρωσης της συμφωνίας ιδιωτικοποίησης η διοίκηση της ΟΠΑΠ. Κι ενώ το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας συνεδριάζει σήμερα προκειμένου να βρει μια λύση στα εξωδικά των Emma Delta και Ιντραλότ, προκειμένου να αποφευχθεί το ναυάγιο για την ιδιωτικοποίηση, η Κομισιόν απέστειλε στο υπουργείο Οικονομικών αιτιολογημένη γνώμη σχετικά με την πρόσφατη τροπολογία για τον on line στοιχηματισμό.

Το πρώτο εξώδικο της Emma Delta, αφορούσε τη συμφωνία με την Ινταλότ και τη Gtech για τα Κρατικά Λαχεία και σήμερα απάντησε με εξώδικο στον ΟΠΑΠ και η Ιντραλότ, με το οποίο, διαμαρτύρεται για τις συμβάσεις που έχουν συμφωνηθεί για τον τεχνολογικό πάροχο, αλλά ακόμα δεν έχουν υπογραφεί. 

Η διοίκηση της Ιντραλότ με αυτή τη διαμαρτυρία καλεί τον ΟΠΑΠ να υπογράψει όσα έχουν συμφωνηθεί, αλλά και να την ενημερώσει η διοίκηση για τα εξώδικα που έχει αποστείλει η Emma Delta για το συγκεκριμένο θέμα. 

Την ίδια ώρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή  απέστειλε σήμερα στην Ελληνική Δημοκρατία αιτιολογημένη γνώμη που τεκμηριώνει ότι οι τροπολογίες περί απαγόρευσης του ιντερνετικού στοιχηματισμού σε όλες τις εταιρίες ακόμη και στις νόμιμες, δεν είναι συμβατές με το Ευρωπαϊκό δίκαιο. Ταυτόχρονα  η Επιτροπή επέκτεινε την περίοδο standstill  το διάστημα δηλαδή κατά το οποίο παγώνουν  οι επίμαχες τροπολογίες μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου. Σε αυτό το διάστημα η Ελλάδα θα κληθεί, ή να τεκμηριώσει ή να προσαρμόσει τη στρατηγική της.


σχετικα αρθρα