Χαρακτηριστικά πρωτοφανούς τραγωδίας για το Βόλο, που έχουν σκορπίσει θλίψη, όχι μόνο στις οικογένειες και στους φίλους τους αλλά και σε ολόκληρη την πόλη, απέκτησε το τροχαίο στην περιοχή Πευκάκια Βόλου, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, μετά το θάνατο και του 20χρονου νεαρού, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του το πρωί της Τετάρτης.

Όλα συνέβησαν μέσα σε δευτερόλεπτα, όταν οι πέντε φίλοι, νωρίς το βράδυ της Πέμπτης και ενώ κινούνταν με αυτοκίνητο επί της παραλιακής οδού Πευκακίων στο ρεύμα προς Αλυκές, ο οδηγός, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, έχασε τον έλεγχό του, με αποτέλεσμα το όχημα να ντελαπάρει.

Με το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ Μαγνησίας να ενημερώνεται στις 21.45, σήμανε συναγερμός στις αρμόδιες υπηρεσίες, με τρία ασθενοφόρα και μεγάλη δύναμη της Τροχαίας να καταφθάνουν στο σημείο.

Οι πέντε νεαροί διεκομίσθησαν άμεσα στο Νοσοκομείο του Βόλου, με τον έναν εξ' αυτών ελαφρά τραυματισμένο, τους δύο με ελαφριές κακώσεις και τους άλλους δύο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις σε σοβαρή κατάσταση.

Ο ένας εκ των δύο νεαρών, λόγω έλλειψης κρεβατιού στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, μεταφέρθηκε άμεσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, ενώ ο άλλος παρέμεινε σε αυτό του Βόλου και εισήχθη άμεσα στο χειρουργείο.