Η αυξημένη παρουσία μεταναστών στην περιοχή "έχει ξεπεράσει, πλέον, κάθε προηγούμενο", τονίζει ο Δήμαρχος Ευρώτα, Γιάννης Γρυπιώτης, με νεα επιστολή του στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Στην επιστολή προσθέτει ότι "η ασφάλεια, δε, των πολιτών έχει διασαλευθεί πλήρως και τίθεται καθημερινά σε άμεσο κίνδυνο. Κρούσματα επιθέσεων σε βάρος ανυπεράσπιστων πολιτών, ασελγείς πράξεις και άλλα παρόμοια "δίνουν και παίρνουν" με αποκορύφωμα την επίθεση που δέχτηκαν προσφάτως δυο νεαρές κοπέλες από μετανάστες που διαμένουν στην περιοχή της Σκάλας''.

Ο Δήμαρχος σημειώνει ότι υπάρχουν ζητήματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης, για την αποφυγή εξάπλωσης ασθενειών και προσθέτει, "έχω δεσμευθεί πολλάκις για αξιοπρεπή - ειρηνική διαβίωση, κοινωνική ισορροπία και ηρεμία στην ευρύτερη περιοχή. Η υπάρχουσα κατάσταση, όμως, δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο. Βρισκόμαστε σε αδιέξοδο. Παρακαλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς και τις υπηρεσίες όπως προβούν άμεσα στη λήψη μέτρων για το συντονισμό της κατάστασης".

"Κυρίως, δε, ζητούμε την πλήρη εφαρμογή του νόμου σχετικά με το θέμα της παράνομης μετανάστευσης, αλλά και της παράνομης απασχόλησης - εκμετάλλευσης των μεταναστών από τους εγχώριους. Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση, η περιοχή μας να μετατραπεί σε εμπόλεμη ζώνη. Κυρίως, όμως, δεν επιτρέπουμε να διασαλεύεται η ηρεμία και ασφάλεια των δημοτών μας. Επιδιώκουμε γαλήνη και κοινωνική ισορροπία'".