Ρεπορτάζ : Έλενα Σιάνου

Λίγο μετά τις 20:30 ολοκληρώθηκε η συζήτηση ενώπιον του τμήματος Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας για το θέμα της ΕΡΤ. Αυτή την ώρα συνεδριάζουν οι Σύμβουλοι της Επικρατείας για να αποφασίσουν, με την απόφαση να αναμένεται να εκδοθεί -σύμφωνα με πληροφορίες - μετά τις 23:00 το βράδυ της Πέμπτης.

Με έμφαση στα εργασιακά ζητήματα, προσήλθαν στην εκδίκαση της υπόθεσης η ΠΟΣΠΕΡΤ, υποστηρίζοντας πως η υπουργική απόφαση επίκειται στο νόμο περί ομαδικών απολύσεων.

Ταυτόχρονα, υποστήριξαν πως και με βάση την ευρωπαϊκή νομοθεσία, εάν μία επιχείρηση κλείσει, οι εργαζόμενοι δεν θεωρούνται απολυμένοι, εάν δεν έχουν προηγηθεί εκ των προτέρων.

Υποστήριξαν, επίσης, πως μετά την έκδοση νέας κοινής υπουργικής απόφασης μετά την προσωρινή διαταγή, που εξέδωσε την προηγούμενη εβδομάδα, ο πρόεδρος του ΣτΕ, Κωνσταντίνος Μενουδάκος, πλέον αρμόδιος για το θέμα της ΕΡΤ, δεν είναι οι υπουργοί, κύριοι Στουρνάρας και Κεδίκογλου αλλά ο διορισμός ως οικονομικός διαχειριστής, Γκίκας Μάναλης.

Παράλληλα, την θλίψη του για το θέμα της ΕΡΤ εξέφρασε σε επιστολή του, ο Μίκης Θεοδωράκης, την οποία και επικαλέστηκε η ΠΟΣΠΕΡΤ, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΣτΕ.