Ένοχους για ανθρωποκτονία από αμέλεια, για το θάνατο της Μαρίας Βουλγαρίδη, έκρινε το δικαστηρίο τον πρώην αναπληρωτή της μαιευτικής κλινικής του Βενιζέλειου νοσοκομείου, την τότε γιατρό που βρισκόταν σε εφημερία ετοιμότητας και τον ένα ειδικευόμενο γιατρό.

Ο διευθυντής της μαιευτικής κλινικής κρίθηκε επιπλέον ένοχος για παράβαση καθήκοντος. Και οι τρεις γιατροί θα ασκήσουν έφεση.

Πριν από τέσσερα χρόνια, η Μαρία Βουλγαρίδη, έγκυος στον 8ο μήνα και ήδη μητέρα ενός αγοριού 2,5 ετών, άφησε την τελευταία της πνοή στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, βυθίζοντας στο πένθος συγγενείς, φίλους και συναδέλφους της στην ιδιωτική κλινική όπου εργαζόταν.

Η 33χρονη νοσηλεύτρια είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο με πόνους στην κοιλιά και έπειτα από παρότρυνση της γυναικολόγου που την παρακολουθούσε, καθ' όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της. Στο νοσοκομείο εκείνο το βράδυ δεν υπήρχε ειδικευόμενος μαιευτήρας - γυναικολόγος, ενώ απουσίαζε από την εφημερία και ο ακτινολόγος.

Σύμφωνα με την οικογένεια, αν και η Μαρία Βουλγαρίδη παρακαλούσε να νοσηλευτεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, γνωρίζοντας πως η κατάσταση της υγείας της είναι σοβαρή, οι γιατροί την καθησύχασαν λέγοντάς της ότι «είναι υπερβολική».

Το δικαστήριο έκρινε αθώους τους υπόλοιπους κατηγορούμένους μεταξύ αυτών το δεύτερο ειδικευόμενο γιατρό, τον ακτινολόγο, την ειδικευόμενη ακτινολόγο και την ιδιώτη γιατρό.


Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης στον πρώην διευθυντή της κλινικής 4,5 ετών, στη γιατρό που βρισκόταν σε εφημερία ετοιμότητας ποινή φυλάκισης 2 ετών και στον ειδικευόμενο ποινή φυλάκισης 1 έτους.