Νέα δεδομένα στην καλλιέργεια της φράουλας φέρνει η νέα καλλιεργητική περίοδος, αφού η επιλογή των εργατών γης γίνεται πλέον κατόπιν αίτησης περίπου 125 παραγωγών από την ευρύτερη περιοχή της Βουπρασίας, μέσω ΟΑΕΔ.

Συγκεκριμένα από τον ΟΑΕΔ Αμαλιάδας έχουν «ανοίξει» περίπου 4.648 θέσεις για ανειδίκευτους εργάτες γης, οι οποίοι θα εργάζονται εξάωρο με μεροκάματο 22 ευρώ + 3 ευρώ το εργόσημο.

Με την κίνησή τους αυτή οι παραγωγοί του νομού στοχεύουν να εξαλείψουν τα προβλήματα που εμφανίστηκαν κατά την διάρκεια της φετινής καλλιεργητικής περιόδου, καθιστώντας παράλληλα το προϊόν τους πιο ανταγωνιστικό στις παγκόσμιες αγορές.

Μετά τα γεγονότα του περασμένου Απριλίου στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας, πολλοί παραγωγοί συνελήφθησαν επειδή απασχολούσαν στις καλλιέργειές τους παράνομους αλλοδαπούς εργάτες από το Μπαγκλαντές.

Ανεξάρτητα ωστόσο από το ποια θα είναι η απόφαση της Πολιτείας πάνω στο θέμα της νομιμοποίησης των παράνομων εργατών γης, η κίνηση των παραγωγών να ζητήσουν εργάτες μέσω ΟΑΕΔ θα εξαλείψει παρόμοια προβλήματα στο μέλλον.

Παράλληλα, το αίτημα των παραγωγών για εργάτες γης μέσω ΟΑΕΔ ανοίγει την «πόρτα» για τα φραουλοχώραφα της Βουπρασίας και σε αρκετούς άνεργους Έλληνες εργάτες γης.

TAGS