«Κρίση; Αδιάφορο, απλά πάμε διακοπές». Με αυτό τον τίτλο επιγράφει το ρεπορτάζ της η Süddeutsche Zeitung, η οποία επισημαίνει πως «ούτε οι διαδηλώσεις στην Τουρκία ούτε οι διαμαρτυρίες στην Ελλάδα δεν σταματούν τους Γερμανούς. Οι εκπρόσωποι του κλάδου χαίρονται. Είχαν συνηθίσει στις δυσάρεστες εκπλήξεις».

«Μερικές φορές οι κρίσεις περνάνε πιο γρήγορα από ό,τι περιμένει κανείς για τα τουριστικά πρακτορεία. Αυτό συμβαίνει αυτή τη στιγμή με την Ελλάδα. Η ζήτηση για το καλοκαίρι έχει αυξηθεί κατά 14%» αναφέρει το δημοσίευμα.

Αυτό είναι έκπληξη ακόμα και για τον ψύχραιμο Σκανδιναβό Κρίστιαν Κλέμενς από την TUI : «Η Ελλάδα γιορτάζει μια καταπληκτική επιστροφή. Η οικονομική κρίση φαίνεται πως δεν παίζει πια κανένα ρόλο για τους Γερμανούς τουρίστες. Το αντίθετο μάλιστα. Το φθηνό επίπεδο των επιτοκίων προσφέρει μια φυγή προς την κατανάλωση: «Όταν η αποταμίευση δεν προσφέρει πολλά, αγοράζει κανείς κάτι» εξηγεί ο κ. Κλέμενς, του οποίου ο κλάδος επωφελείται από τη γενικευμένη αισιοδοξία και προσμονή για αύξηση των εισοδημάτων».