Γράφει ο Γιάννης Κοκκινίδης

Από μέρα σε μέρα αναμένεται να παραδοθεί στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο το πόρισμα για το δυστύχημα που σημειώθηκε στις 5 Ιουνίου στον Αυλώνα και είχε σαν αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 20χρονου έφεδρου πεζοναύτη Στάθη Κρόκου. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έδωσε κατάθεση και ο πυροβολητής του μοιραίου τεθωρακισμένου πριν από λίγα εικοσιτετράωρα. Να θυμίσουμε ότι ο εν λόγω πυροβολητής αν και δεν είχε τραυματιστεί σοβαρά , είχε ζητήσει και του είχε δοθεί άδεια για ψυχολογικούς λόγους.

Οι πρώτες εκτιμήσεις θέλουν το δυστύχημα να οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος. Να θυμίσουμε ότι στις 05:50 το πρωινό της 5ης Ιουνίου στο ύψος της περιοχής Συκάμινο, ερπυστριοφόρο όχημα Μ113 που συμμετείχε στην άσκηση “Καταιγίς 13” και κινούνταν μέσα σε φάλαγγα άλλων οχημάτων ενώ βρίσκονταν στην παράπλευρη οδό της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, εξετράπη της πορείας του ,έπεσε σε χαράδρα και ανετράπη με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού Στάθη Κρόκου .

Από ότι έχει διαπιστωθεί λόγο το μοιραίο ερπυστριοφόρο , για άγνωστο λόγο, κτύπησε  αριστερά σε κράσπεδο και απότομα κινήθηκε δεξιά . Τα έως τώρα στοιχεία δείχνουν ότι ο άτυχος πεζοναύτης -οδηγός μόλις ένιωσε την πρόσκρουση από τα αριστερά αιφνιδιάστηκε και έστρεψε απότομα το Μ113 δεξιά . Τα ερπυστριοφόρα αυτού του τύπου δεν στρίβουν με τιμόνι αλλά με το φρενάρισμα σε μια από τις δύο ερπύστριες που έχει. Το πλήρη πόρισμα για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος μόλις ολοκληρωθεί θα παραδοθεί στο ΓΕΕΘΑ και στη συνέχεια θα γνωστοποιηθεί στον υπουργό Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο.