Στο «σφυρί» περιουσιακά στοιχεία μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου

Στο «σφυρί» περιουσιακά στοιχεία μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου

Στο στόχαστρο για άμεση διενέργεια πλειστηριασμών περιουσιακών στοιχείων βάζει το υπουργείο Οικονομικών 4.000 φυσικά πρόσωπα που χρωστούν στην εφορία πάνω από 1.500.000 ευρώ, με τα συνολικά χρέη τους προς στο δημόσιο αγγίζουν τα 10 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής» ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, έδωσε εντολή να προχωρήσει μέσα στον Ιούλιο ο πλειστηριασμός περιουσιακών στοιχείων 6 μεγαλοοφειλετών οι οποίοι χρωστούν συνολικά στο κράτος 95 εκατ. ευρώ.

Το ποσό των 10 δισ. αντιστοιχεί στις εισπράξεις τριών ετών χαρατσιού ακινήτων 7.500 πολιτών.

Παράλληλα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, μεταξύ των ακινήτων που θα βγουν στο σφυρί είναι και βίλα πολύ γνωστού επιχειρηματία που βρίσκεται τους τελευταίους μήνες στον Κορυδαλλό για χρέη προς το δημόσιο.

Για πρώτη φορά το υπουργείο Οικονομικών ενεργοποιεί ουσιαστικά και μαζικά τις διατάξεις για πλειστηριασμούς περιουσιακών στοιχείων μεγάλων οφειλετών του Δημοσίου ώστε να στείλει μήνυμα προς όλες τις πλευρές ότι όποιος χρωστά στην Εφορία ή θα μπει στη ρύθμιση των χρεών ή θα δει τα περιουσιακά του στοιχεία στο σφυρί, σύμφωνα με το «Βήμα».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο