Και οι δικηγόροι της Πάτρας συμμετέχουν στην  αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη 1.00 το μεσημέρι, έξω από το κτίριο της Βουλής, όπως  ανακοίνωσε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του δικηγορικού συλλόγου, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Μάλιστα, όπως τόνισαν, θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο περί ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων, υποστηρίζοντας ότι «οι δικηγόροι δεν αποτελούν κλειστό επάγγελμα».

Όσον αφορά στις κινητοποιήσεις υπογράμμισαν ότι «αγωνιζόμαστε για την διατήρηση της αξιοπρέπειας μας και την επιβίωσή μας σε καιρούς χαλεπούς», ενώ συμπλήρωσαν ότι αν τελικά ψηφισθεί το νομοσχέδιο, η ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων θα είναι αυτή που θα αποφασίσει για τον αν θα συνεχιστεί η αποχή ή όχι. Ακόμη άσκησαν κριτική στους δικηγορικούς συλλόγους της Αθήνας και του Πειραιά επειδή όπως είπαν «με απόφαση των διοικητικών συμβουλίων τους και όχι με συνελεύσεις αποφάσισαν να μην συμμετέχουν στην αποχή».

Όσον αφορά στα όσα προβλέπει το νομοσχέδιο περί κατάργησης των κατώτατων αμοιβών, υποστήριξαν ότι «δεν ήταν απόφαση της τρόικας, αλλά της κυβέρνησης». Μάλιστα ανέφεραν ότι σε εννέα χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξακολουθούν να ισχύουν οι κατώτατες αμοιβές. Σχετικά με την κατάργηση των κατώτατων αμοιβών σημείωσαν ότι θα πληγούν ιδιαίτερα οι νέοι δικηγόροι, ενώ όσον αφορά στην ίδρυση δικηγορικών εταιριών, τόνισαν ότι «θα ιδρύουν υποκαταστήματα στην περιφέρεια και θα προσλαμβάνουν δικηγόρους με μισθούς πείνας».

Επίσης, άσκησαν κριτική για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, σχετικά με την αύξηση των παραβόλων υπέρ του δημοσίου. Όπως είπαν, αποτρέπουν τον πολίτη στο να προσφεύγει στην Δικαιοσύνη και έφεραν ως παραδείγματα την αύξηση κατά 100% του παραβόλου για την υποβολή μήνυσης και την επιβολή ΦΠΑ 23%.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι οι δικηγόροι της Πάτρας απέχουν από τα καθήκοντά τους εδώ και περίπου έναν μήνα.

TAGS