Μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα δυτικά και τα βόρεια αναμένεται από σήμερα Δευτέρα, η οποία ωστόσο στην Αττική θα γίνει αισθητή από αύριο με τον καιρό να μην παρουσιάζει ιδιαίτερη μεταβολή όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Σήμερα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος ενώ θα εμφανιστούν σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές- απογευματινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Γενικά αίθριο καιρό με μερικές τοπικές νεφώσεις μόνο τις μεσημβρινές- απογευματινές ώρες θα έχει και η Θεσσαλονίκη με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 34 βαθμούς κελσίου.

Για αύριο, Τρίτη, μικρή πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί στην Αττική με τον καιρό να μην παρουσιάζει ιδιαίτερη μεταβολή.

Για την Τετάρτη ο καιρός προβλέται αίθριος, χωρίς αξιόλογη μεταβολή στη θερμοκρασία ενώ στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν νεφώσεις με τους ανέμους να κυμαίνονται 3 με 5 στα δυτικά και νότια 6 τοπικά 7 μποφόρ.

Την Πέμπτη αναμαίνονται νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά και βελτίωση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Η θερμοκρασία αναμένεται σε πτώση. Γενικά αίρθιος θα είναι ο καιρός την Παρασκευή και το Σάββατο.