Επιμένουν στις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι νοσοκομειακοί και οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί, αντιδρώντας στον νόμο για τις διαρθρωτικές αλλαγές στην Υγεία. Σε συνέλευση, που πραγματοποίησαν στο αμφιθέατρο τού υπό κατάληψη Υπουργείου Υγείας αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία τους έως και την Παρασκευή, όπως και οι γιατροί του ΙΚΑ.

Αποφάσισαν, επίσης, να παραμείνουν στο αμφιθέατρο του Υπουργείου έως και αύριο, οπότε θα πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση για να καθορίσουν την παραπέρα στάση τους.

Εν το μεταξύ, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γ. Κουτρουμάνης θα παραχωρήσουν Συνέντευξη Τύπου στο κτίριο του υπουργείου Εργασίας επί της οδού Σταδίου, για τα θέματα του Ενιαίου Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν σήμερα από 11 π.μ. έως 3 μ.μ. τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι Υπηρεσίες Πρόνοιας, ύστερα από την 4ωρη στάση εργασίας που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Από τις 8 το πρωί πραγματοποιούνται ανοιχτές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα ταμεία είσπραξης του "πεντάευρου" με συμβολικό κλείσιμο τους και δωρεάν εξέταση των ασθενών από 8 έως τις 11 το πρωί.

Στο μεταξύ, προς εκτόνωση οδηγείται η κόντρα μεταξύ φαρμακοποιών και υπουργείου Υγείας καθώς οι τροπολογίες που κατατέθηκαν, λίγες ώρες πριν ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την υγεία, φαίνεται να ικανοποιούν τους φαρμακοποιούς όσον αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς αλλά και το θέμα των συστεγάσεων των φαρμακείων.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θα συνεδριάσει εκ νέου τις επόμενες ημέρες για να εκτιμήσει την κατάσταση και να αποφασίσει αν θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις. Τα φαρμακεία σήμερα θα είναι ανοικτά.