Βγήκαν «παγανιά» την Κυριακή κλιμάκιο της τοπικής Δ.Ο.Υ. Σύρου και της Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποιώντας ελέγχους και μοιράζοντας πρόστιμα.

Έκαναν ελέγχους σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος (café, bar, ταβέρνες κλπ) και βεβαίωσαν πρόστιμα στους ιδιοκτήτες, σε περιπτώσεις που διαπιστώθηκαν παρανομίες.

Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι οι έλεγχοι ήταν αυστηροί και όσοι επιχειρηματίες δεν είχαν συμμορφωθεί με τις διατάξεις της νομοθεσίας, τιμωρήθηκαν με πρόστιμα και θα πληρώσουν ακριβά το μάρμαρο.
 
Κι όλα αυτά, σε μια μέρα όπως η χθεσινή, που τα περισσότερα καταστήματα ήταν γεμάτα (λόγω τριημέρου και μεγάλων εκδηλώσεων) με τους ιδιοκτήτες και το προσωπικό να τρέχουν παναικόβλητοι να εξυπηρετήσουν τους πελάτες.

Εδώ και καιρό έχει γίνει γνωστό ότι φέτος οι έλεγχοι θα είναι πιο εξονυχιστικοί και περισσότερο αυστηροί, ειδικά στα νησιά και στις τουριστικές περιοχές, μιας και το κράτος έχει ανάγκη από έσοδα.

Να λοιπόν που επιβεβαιώνεται και στην πράξη με την περίπτωση της Σύρου, που ούτως ή άλλως είναι παραδοσιακά εδώ και πολλά χρόνια το νησί των ελέγχων (κάθε είδους ελέγχων).