Ρεπορτάζ : Ντίνα Καραμάνου

Τους 38 βαθμούς Κελσίου υπό σκιά αναμένεται να φτάσει σήμερα το θερμόμετρο, σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, στη Θεσσαλία και την Αττική.

Πρόκειται για έναν «μίνι καύσωνα» που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των χιλιάδων αστέγων που ζουν στους δρόμους τς πρωτεύουσας.

Παρόλα αυτά δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για το άνοιγμα κάποιας αίθουσας με κλιματισμό, αφού ο νόμος θέλει τη μέριμνα των τοπικών αρχών να κορυφώνεται μόνο στους 41 -και άνω- βαθμούς Κελσίου.

Κι όλα αυτά την ώρα που στις ΜΚΟ φτάνουν καταγγελίες, από τους ίδιους τους άστεγους, ότι σε πάρκα και πλατείες έχει κοπεί η παροχή νερού προκειμένου... να μην συγκεντρώνονται στους χώρους αυτούς.

«Θα βγούμε στο δρόμο κι όποιον βρούμε να αντιμετωπίζει πρόβλημα θα τον μεταφέρουμε σε κλιματιζόμενο χώρο» λέει στο newpost ο υπεύθυνος του Ιδρύματος Αστέγων του Δήμου Αθηναίων Νικόλαος Κόκκινος.

Στην ερώτηση ποιες αίθουσες έχουν διατεθεί απαντά αφοπλιστικά:

«Καμία. Δεν προβλέπει ο νόμος. Αν χρειαστεί θα τους μεταφέρουμε στο κτίριο της ΜΚΟ “Κλίμακα” με την οποία συνεργαζόμαστε. Υπάρχει και μία αίθουσα που ετοιμάζεται για τις μέρες που οι θερμοκρασίες θα ξεπεράσουν τους 41 βαθμούς, δεν νομίζω πως αύριο θα είναι έτοιμη».