Συνάντηση των κοινωνικών εταίρων με τον Πρωθυπουργό, παρουσία των αρμόδιων υπουργών, ζητεί η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), θέτοντας στο τραπέζι των συζητήσεων με τη νέα κυβέρνηση το θέμα του ωραρίου, το φορολογικό και το ζήτημα της ρευστότητας.

Για το επίμαχο θέμα των 52 Κυριακών αναφέρει ότι δεν θα ρίξει την κυβέρνηση, αλλά σίγουρα θα ρίξει τον αδύναμο τζίρο των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων και προτείνει τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων καθημερινές και Κυριακές σε τουριστικές και παραθεριστικές περιοχές, σε λιμενικές ζώνες και μαρίνες καθώς και στο εμπορικό τρίγωνο της Πρωτεύουσας.

Για το φορολογικό, η ΕΣΕΕ σημειώνει πως οι μικρομεσαίοι έμποροι είναι αποφασισμένοι να συνδράμουν στην πάταξη της φοροδιαφυγής, στο βαθμό όμως που η επιβαλλόμενη φορολογία κινείται σε κοινωνικά ανεκ τά επίπεδα και δεν οδηγεί στην υπερφορολόγηση. «Για την επίλυση του φορολογικού ζητήματος απαιτείται η κυβέρνηση να αντιληφθεί την κοινωνία ως σύμμαχο και όχι ως εχθρό», τονίζει.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, το πρόβλημα της ρευστότητας, ζητεί να τεθεί επί τάπητος η επανεκκίνηση της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και να πάψουν οι έμποροι να είναι «εντός» κατασχέσεων και «εκτός» ρυθμίσεων δανείων.

«Μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, η διοίκηση της ΕΣΕΕ ελπίζει και στον ανασχηματισμό των θεσμικών σχέσεων των κυβερνητικών με τους κοινωνικούς εταίρους», καταλήγει η Συνομοσπονδία.

TAGS