Για αλαζονεία, προσπάθεια παράκαμψης της ακαδημαϊκής κοινότητας και διάλυσης του δημόσιου πανεπιστημίου από την υπουργό παιδείας Α. Διαμαντοπούλου έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας, σε δήλωσή του μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γ. Μυλόπουλο.

Ο Πρύτανης παρουσίασε τις προτάσεις και τις διεκδικήσεις του Α.Π.Θ., όπως διαμορφώθηκαν από της Συγκλητικές Επιτροπές και το Πρυτανικό Συμβούλιο και εστάλησαν στους πολιτικούς αρχηγούς, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και στο Υπουργείο Παιδείας, «για ένα δημόσιο και αυτοδιοικούμενο πανεπιστήμιο, που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, την ανάπτυξη, τον πολιτισμό και την κοινωνική ευημερία».

Ο κ. Μυλόπουλος δήλωσε σχετικά ότι: «τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα σήμερα χρειάζονται μεγάλες αλλαγές και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο έχει προτάσεις και θέσεις και διεκδικεί τη συμμετοχή του Ιδρύματος στη διαμόρφωση μιας νέας εποχής για το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο. Στον πυρήνα της πρότασης του Α.Π.Θ. βρίσκεται ένα δημόσιο και αυτοδιοικούμενο πανεπιστήμιο με υψηλές προδιαγραφές στην εκπαίδευση και στην έρευνα, με πτυχία με αντίκρισμα, με αξιοκρατία, που θα υπηρετεί την κοινωνία».

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την υποστήριξή του στις προτάσεις του Πρύτανη και σημείωσε ότι «η υπουργός κ. Διαμαντοπούλου επιχειρεί να παρακάμψει την ακαδημαϊκή κοινότητα για να προχωρήσει στη διάλυση του δημόσιου πανεπιστημίου. Ψεύδεται όταν λέει ότι δεν υπάρχουν άλλες προτάσεις. Ότι υποτιμά τους φοιτητές το γνωρίζαμε. Τώρα είναι φανερό ότι υποτιμά τους πανεπιστημιακούς δασκάλους, τις συγκλήτους και τις πρυτανικές αρχές ιδρυμάτων με σημαντική ιστορία στον τόπο μας. Είναι μια πρωτοφανής στάση αλαζονείας».