Τη δέσμευση του για τη  διατήρηση της διοικητικής αυτοτέλειας του Οργανισμού Λιμένος Βόλου έδωσε ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννης Διαμαντίδης, σε συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, βουλευτή Μαγνησίας, Κώστα Καρτάλη, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό και τον Δήμαρχο Βόλου, Πάνο Σκοτινιώτη.

Ο κ. Διαμαντίδης εξήγησε, ότι η μελέτη που εκπονείται, αφορά τη διερεύνηση επιχειρηματικών συνεργιών για το λιμάνι του Βόλου στην κατεύθυνση να γίνει αποδοτικότερο, ενώ κατέστησε σαφές ότι πριν ληφθούν οι αποφάσεις θα λάβει υπόψη του τις θέσεις της αυτοδιοίκησης και των φορέων του Βόλου και θα συναντηθεί εκ νέου με τους βουλευτές, τον περιφερειάρχη και τον δήμαρχο.

Παράλληλα, ο υπουργός, ανέφερε ότι το έργο της ιχθυόσκαλας δεν έχει απενταχθεί, επισήμανε όμως την αναγκαιότητα διορθωτικών κινήσεων.

Ο κ. Διαμαντίδης ανέφερε επίσης, ότι υπάρχει η δυνατότητα να ενταχθούν ώριμα έργα που αφορούν αλιευτικά καταφύγια στο πρόγραμμα Αλιείας και ο κ. Αγοραστός τόνισε ότι σύντομα η Περιφέρεια θα καταθέσει σχετικές προτάσεις.

Στη συνάντηση έγινε συζήτηση για το LEADER Αλιείας στις Σποράδες. Ενώ, έγινε επίσης, συζήτηση και για τα αντισταθμιστικά οφέλη που δικαιούνται οι αλιείς της Αλοννήσου λόγω του Θαλασσίου Πάρκου και τονίστηκε η αναγκαιότητα να βρεθεί σύντομα λύση.

Παράλληλα, τέθηκαν και άλλα ζητήματα της Θεσσαλίας, ενώ για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Σποράδων θα γίνει νέα συνάντηση στην οποία και θα κληθούν και οι δήμαρχοι των νησιών.