Τα καθήκοντα του Διοικητή του ΟΓΑ αναλαμβάνει ο Ξενοφών Βεργίνης, έπειτα και από την παραίτηση του κ. Δημήτρη Κοντού ο οποίος αναλαμβάνει χρέη διοικητή του ΕΟΠΥΥ. 

Ο νέος διοικητής του ΟΓΑ γεννήθηκε στο χωριό Τσουκαλάδες Λευκάδας και είναι οικονομολόγος.

Έχει διατέλεσει οικονομικός σύμβουλος σε αρκετές επιχειρήσεις Αγροτικού, Βιοτεχνικού και Βιομηχανικού Κλάδου, ενώ έχει διατελέσει βουλευτής Λευκάδας από 2004 έως το 2007. Υπήρξε πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ (Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων και Υποδιοικητής της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος (1991-1993). Ταυτόχρονα έχει παράσει από τις θέσεις του πρόεδρου της Γαλακτοκομικής Εταιρίας ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. και της Αναπτυξιακής Εταιρίας Ηπείρου Α.Ε. (1991-1993) και διευθυντής του Υπουργείου Γεωργίας.

Σύμβουλος των Υπουργείων Εθνικής Οικονομίας, Γεωργίας και Εμπορίου σε Θέματα Ε.Ο.Κ. (1976-1980)

Σήμερα είναι επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου Λευκάδας.

Όσον αφορά στην πολιτική του δράση, υπήρξε μέλος του κόμματος της Ν.Δ. από ιδρύσεώς του και γραμματέας Αγροτικού της Ν.Δ. (1989-1992) και από 2005 έως το 2009.

Είναι μέλος Επιτροπών Κοινοβουλευτικού Ελέγχου Γεωργίας και θεμάτων Ε.Ε και μέλος Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού και ειδικότερα Μέλος της Επιτροπής Σύνταξης του Αγροτικού Προγράμματος.

TAGS