current views are: 1

26 Ιουνίου 2013
Δημοσίευση20:11

Πρέβεζα: Αντιδράσεις των κατοίκων για τον παλιό υδατόπυργο (φωτό)

Μια τραγική κατάσταση ζουν καθημερινά κάτοικοι στην Πρέβεζα στην περιοχή γύρω από τον παλιό υδατόπυργο της πόλης.

Δημοσίευση 20:11’
αρθρο-newpost

Μια τραγική κατάσταση ζουν καθημερινά κάτοικοι στην Πρέβεζα στην περιοχή γύρω από τον παλιό υδατόπυργο της πόλης.

Μια τραγική κατάσταση ζουν καθημερινά κάτοικοι στην Πρέβεζα στην περιοχή γύρω από τον παλιό υδατόπυργο της πόλης.

Η δυσοσμία που επικρατεί συχνά αλλά και η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο παλιός υδατόπυργος έχει κάνει τις οικογένειες που διαμένουν σε ακτίνα αρκετών μέτρων από το σημείο να ζουν καθημερινά με το φόβο αλλά και τη βρομιά.
Συγκεκριμένα στο χώρο, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες υπάρχει, ένα εργοτάξιο του Δήμου το οποίο φιλοξενεί σημείο συγκέντρωσης αποβλήτων που προορίζονται για τον βιολογικό και ο παλιός υδατόπυργος.

Ας πάρουμε τα πράγματα ένα ένα.

Εδώ και αρκετό καιρό οι συνεχείς διαμαρτυρίες των κατοίκων για τη δυσοσμία που αναβλύζει από το σημείο συγκέντρωσης αποβλήτων, προς τον Δήμο, έχουν πέσει στο κενό, αφού το πρόβλημα εξακολουθεί και υφίσταται εδώ και χρόνια, δίχως να έχουν ληφθεί όπως φαίνεται τα απαραίτητα μέτρα.

Οι οικογένειες που ζουν περιμετρικά του σημείου είναι αναγκασμένες να εισπνέουν σχεδόν καθημερινά τις ανυπόφορες μυρωδιές με τον όποιο κίνδυνο αυτές εγκυμονούν για την υγεία τους και κυρίως αυτήν των μικρών παιδιών.

Αναγκάζονται να έχουν κλειστές τις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα για να μην εισρέουν στο εσωτερικού των σπιτιών οι δυσοσμίες, γεγονός που κάνει αφόρητη την καθημερινότητα ιδίως τώρα το καλοκαίρι.

Η αδιαφορία του Δήμου έχει χτυπήσει για άλλη μια φορά στα κόκκινα με την ΔΕΥΑ Πρέβεζας αυτή τη φορά να μην έχει ως φαίνεται προβεί σε αποτελεσματική λύση, ενώ ερωτήματα προκαλεί το εάν στον συλλέκτη προστίθενται και με την απαιτούμενη συχνότητα εκείνα τα υλικά που στην ουσία αποτρέπουν την δημιουργία δυσάρεστων οσμών. Γιατί εάν αυτό συμβαίνει τότε για ποιο λόγο ο συλλέκτης λυμάτων αναβλύζει αυτές τις ανυπόφορες οσμές.

Στον ίδιο χώρο γκρεμισμένες αποθήκες με υλικά παρατημένα μέσα σε αυτές, αμφιβόλου χρησιμότητας, ενώ ο χώρος γύρω από τις αποθήκες και κάτω από τον παλιό υδατόπυργο ακαθάριστος με κίνδυνο να φιλοξενεί ακόμα και ερπετά που ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να περάσουν στις αυλές των δίπλα σπιτιών.

Και ερχόμαστε σε ένα ακόμα σημαντικό κομμάτι του ρεπορτάζ.

Ο παλιός υδατόπυργος. Μια κατασκευή που θυμίζει τις παλιές εποχές της Πρέβεζας αφού με το νερό που συγκέντρωνε τροφοδοτούσε το μεγαλύτερο μέρος της πόλης. Δεσπόζει εκεί θεόρατος και επιβλητικός για να τον βλέπουν οι παλιοί , να νοσταλγούν και οι νέοι να μαθαίνουν για την ιστορία του.

Αλήθεια η κατασκευή αυτή έχει ελεγχθεί για την ασφάλεια και την σταθερότητά της;

Το φωτογραφικό υλικό μαρτυρά ίσως το αντίθετο…