Η οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» ανέλαβε την ευθύνη για την ένοπλη επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στη Λεωφόρο Συγγρού στις 14 Ιανουαρίου, κάνοντας λόγο και για νέες επιθέσεις στο μέλλον.

Στη 19σέλιδη προκήρυξη που ανέβηκε στον ιστότοπο Indymedia, η οργάνωση αναφέρει ότι είχε όντως στόχο το γραφείο του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Συγκεκριμένα ότι υπήρξε βλάβη στα όπλα τύπου RPG (αντιαρματική ρουκέτα) και γι' αυτό χρησιμοποιήθηκαν καλάσνικοφ. «Μια αστοχία υλικού δεν επέτρεψε στη θέση του πρωθυπουργικού γραφείου να χάσκει μια τεράστια τρύπα» αναφέρεται χαρακτηριστικά. «Θα ήταν για εμάς αδιανόητο να φύγουμε άπραγοι από ένα τόσο σημαντικό στόχο» πρόσθεσαν οι συντάκτες της προκήρυξης.

«Κλείνουμε με την υπόσχεση προς τον αγωνιζόμενο ελληνικό λαό, ότι την επόμενη φορά θα είμαστε πιο αποτελεσματικοί και με την συμβουλή προς τις αστυνομικές δυνάμεις που φρουρούν κάποιους από τους μελλοντικούς μας στόχους, να πράξουν ότι και οι συνάδελφοι τους εκείνη τη νύχτα: δηλαδή απολύτως τίποτα, καθώς θα βρεθούν αντιμέτωποι με συσχετισμούς που σίγουρα δεν θα τους επιτρέψουν να μας εμποδίσουν από αυτό που θα έχουμε εξ  αρχής σχεδιάσει».

Αναφέρει, επίσης σε υστερόγραφο, πως η επίθεση αυτή είναι ένα «σινιάλο αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατουμένους και σε όσους βρίσκονται έγλειστοι στα ελληνικά κολαστήρια για την ανατρεπτική τους δράση».

Διαβάστε ΕΔΩ την προκήρυξη.

Σημειώνεται ότι με μία δεύτερη προκήρυξη στην ίδια ιστοσελίδα, η οργάνωση «Εραστές της Ανομίας» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, το βράδυ του Σαββάτου, με εκρηκτικό μηχανισμό μικρής ισχύος στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος στο Κουκάκι «μόλις πενήντα μέτρα από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής».