Είπαμε... οικονομία. Αλλά όχι κι έτσι.

Σύμφωνα με καταγγελίες των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Πρέβεζας, η διοίκηση του νοσοκομείου με τους αφαίρεσε τα κοντρόλ από τα δύο κλιματιστικά που έχουν τα ισάριθμα δωμάτια που τους έχουν παραχωρηθεί στο κτήριο του νοσοκομείου.

Μέσα σε αυτά έχουν και λειτουργούν τα μηχανήματά τους, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τηλεφωνικό κέντρο, συστήματα επικοινωνίας, που είναι ανοιχτά όλο το 24ωρό και όλοι γνωρίζουμε την θερμοκρασία που εκπέμπουν.

Σε ένα χώρο όπου ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι, το βλέπει τις περισσότερες ώρες της ημέρας ο ήλιος οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται είναι αρκετά υψηλές.

Σε έναν χώρο όπου πάντα υπάρχει βάρδια έτοιμη αν επέμβει σε κάθε περιστατικό οι θερμοκρασίες κάνουν τους ανθρώπους του ΕΚΑΒ να λιώνουν από την ζέστη.

Σε έναν χώρο που μετά από κάποιο περιστατικό βρίσκουν καταφύγιο για να ξεκουραστούν αλλά και να χαλαρώσουν σωματικά και ψυχικά, μόνο αυτήν την ξεκούραση δεν τους προσφέρει αφού οι θερμοκρασίες βρίσκονται στα κόκκινα.

Για λόγους οικονομίας λοιπόν τα κοντρόλ χειρισμού των δύο κλιματιστικών των χώρων του ΕΚΑΒ στην Πρέβεζα ζητήθηκαν και αφαιρέθηκαν. Έτσι 24 ώρες τα γραφεία του ΕΚΑΒ και τα πληρώματα «ψήνονται» στην κυριολεξία.