Μετά τις αποκαλύψεις των τηλεοπτικών εκπομπών «Κίτρινος Τύπος» και «Ζούγκλα» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου το 2010 για το ατελείωτο φαγοπότι στη ΔΕΗ, ήρθε στο φως της δημοσιότητας μία ακόμη «αμαρτωλή» υπόθεση και αφορά τη σύσταση διαφημιστικής εταιρείας από συνδικαλιστές της επιχείρησης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία του φοροτεχνικού-συμβούλου, Ανδρέα Καλλιγά, τη δεκαετία του 1990, ένας συνδικαλιστής και τρεις υπάλληλοι της δημόσιας επιχείρησης σύστησαν διαφημιστική εταιρεία «κλείνοντας» deals για το περιοδικό που διανέμονταν στους εργαζομένους, αλλά τα έσοδα αντί να διατεθούν για τις ανάγκες του σωματείου, κατέληγαν… στις τσέπες των ιδρυτών.

Ο τότε πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και νυν γραμματέας, Ρίζος Ρίζου, εμφανίστηκε ως μέτοχος της ΛΕΙΣΕΡ ΕΠΕ, η οποία «έκλεινε» διαφημίσεις με πολυεθνικές για χάρη του περιοδικού. Τα έσοδα έγιναν καπνός, ενώ σύμφωνα με τον κ. Ρίζου, το 1993 μπήκε λουκέτο στην εταιρεία, λόγω μεγάλων ζημιών, αλλά την ίδια ώρα η επίσημη σφραγίδα της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ δεν υπήρχε σε οποιοδήποτε έγγραφο, ούτε στο περιοδικό.

Το μόνο σίγουρο, πάντως, είναι ότι μετά τους χορηγίες της ΔΕΗ προς τους συνδικαλιστές, τους υπέρογκους μισθούς των οδηγών υψηλόβαθμων στελεχών, την καταβολή μηνιαίου επιδόματος ενοικίου, κι όλα αυτά στην πλάτη των Ελλήνων φορολογουμένων, αν μη τι άλλο η προαναφερθείσα υπόθεση περνά απαρατήρητη!