Καμιά κατάργηση και συγχώνευση σχολείου που αφορά την δευτεροβάθμια εκπαίδευση δεν θα γίνει στα Χανιά, όπως ξεκαθάρισε σήμερα ο προϊστάμενος της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Γιάννης Κανδαράκης.

Αφορμή για τη δήλωση αυτή στάθηκαν οι έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν στα Χανιά ύστερα από πληροφορίες για κατάργηση σχολείων στην ύπαιθρο του νομού.

Αντίθετα όπως είπε ο κ. Κανδαράκης θα γίνουν προσπάθειες να ιδρυθούν νέα σχολεία σε δήμους, όπου έχουν βρεθεί χώροι και υπάρχουν διαπιστωμένες ανάγκες.

Η διεύθυνση δευτεροβάθμιας έχει προτείνει την ίδρυση του 2ου γυμνασίου Ακρωτηρίου, του 5ου γενικού λυκείου Χανίων, του 8ου γυμνασίου Χανίων, του 2ου γυμνασίου Νέας Κυδωνίας, του γυμνασίου Θερίσου,του γενικού λυκείου Θερίσου και του γενικού λυκείου Πλατανιά.

Ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ξεκαθάρισε ότι οι προτάσεις που θα σταλούν προς τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κρήτης είναι σαφείς και αφορούν το σχεδιασμό για το επόμενο έτος.Τόνισε επίσης ότι και με τους νέους δήμους διαμορφώνεται διαφορετικά και ο χάρτης της εκπαίδευσης.