Αναβλήθηκε, εξαιτίας της αποχής των δικηγόρων, για τις 4 Μαΐου, η δίκη των εφτά αγροτών, μελών της παράταξης Αδέσμευτοι Αγρότες, οι οποίοι κατηγορούνται για παρακώλυση κυκλοφορίας και θρασύτητα κατά της αρχής.

Οι συνήγοροι υπεράσπισής τους είχαν ζητήσει από το δικηγορικό σύλλογο Σερρών να τους δοθεί άδεια, ώστε να παραστούν και να εκδικαστεί σήμερα η υπόθεση, εν τούτοις το αίτημα τους δεν έγινε αποδεκτό.

"Το αυτόφωρο μετατρέπεται σε τακτική δικάσιμη για τις 4 Μαΐου", δήλωσε ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης των αγροτών.

Από την πλευρά τους, οι αγρότες θα πραγματοποιήσουν το απόγευμα γενική συνέλευση, ώστε να καθορίσουν τον τρόπο των κινητοποιήσεων τους. Δηλώνουν, μάλιστα, αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

"Το κύριο μέλημά μας είναι να μην πλήττεται ο συνδικαλιστικός φορέας όχι μόνον των αγροτών αλλά όλων των κινημάτων", ανέφερε ο πρόεδρος των "Αδέσμευτων Αγροτών του Εμμανουήλ Παππά", Βασίλης Σταλιόπουλος και πρόσθεσε: "Δεν μας πτοεί τίποτα. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας".

Πριν από την αναβολή της υπόθεσης είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστικό μέγαρο αγρότες από τη Θεσσαλία, τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες, καθώς επίσης πολιτικοί και εκπρόσωποι φορέων του νομού, ώστε να συμπαρασταθούν στους αγρότες.

"Θα ήταν αδιανόητο να μην είμαστε εδώ", τόνισε ο γραμματέας της Ένωσης Αγροτών Λαρίσης, Χ. Σιδηρόπουλος και πρόσθεσε: "Καταδικάζουμε τη συμπεριφορά του Σερραίου αξιωματικού Δημήτρη Τσώτα, γιατί πιστεύουμε ότι αυτές οι συμπεριφορές πλήττουν τη δημοκρατία".