Αυξημένα έως και 50% θα είναι από τη Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου, τα εισιτήρια του Προαστιακού, σύμφωνα με τη νέα τιμολογιακή πολιτική, που ανακοίνωσε η εταιρεία και εντάσσεται στη λογική να μειωθούν -όσο γίνεται περισσότερο- τα ελλείμματα του ΟΣΕ, όπως προβλέπει και το σχετικό νομοσχέδιο, που ψηφίστηκε πριν από περίπου 4 μήνες στη Βουλή.

Χαρακτηριστικά στη διαδρομή Κιάτο-Πειραιάς-Κιάτο το απλό εισιτήριο, που κοστίζει 8 ευρώ, με τη νέα τιμολογιακή πολιτική ανεβαίνει στα 12 ευρώ, δηλαδή αυξάνεται κατά 50%. Το δε εισιτήριο με επιστροφή φτάνει τα 18 ευρώ. Αντίστοιχα, στη διαδρομή Κόρινθος-Πειραιάς-Κόρινθος το απλό εισιτήριο είναι 6 ευρώ και με επιστροφή 10 και από τη Δευτέρα, θα στοιχίζουν 9 ευρώ το απλό και 14 με επιστροφή, δηλαδή επιβαρύνονται με αυξήσεις 50 και 40% αντίστοιχα. Ανάλογες αυξήσεις θα ισχύσουν και στα εισιτήρια για τα τοπικά δρομολόγια του Προαστιακού, με αποτέλεσμα τα εισιτήρια να εξισώνονται με αυτά των αστικών συγκοινωνιών, δηλαδή από 1 ευρώ σε 1,40 (αύξηση 40%).


Αντίστοιχα μεγάλες είναι και οι αυξήσεις, που επιβάλλονται στις τιμές των καρτών. Το κόστος της μηνιαίας κάρτας για διαδρομές μεταξύ Αθήνας - Κιάτου και Αθήνας - Κορίνθου από τα 120 ευρώ ανεβαίνει στα 150, ενώ το κόστος της ετήσιας κάρτας αυξάνεται από τα 900 ευρώ στα 1350. Στο κόστος της μηνιαίας κάρτας για διαδρομές από την Αθήνα στην Κινέττα και τους Αγίους Θεοδώρους από τα 80 ευρώ διαμορφώνεται πλέον στα 120 ευρώ. Το κόστος της μηνιαίας κάρτας φτάνει στα 1080 ευρώ. Για Μέγαρα και Νέα Πέραμο η ετήσια κάρτα θα κοστίζει πλέον 540 ευρώ και η μηνιαία 60 ευρώ. Για τη διαδρομή Κιάτο - Αεροδρόμιο η μηνιαία κάρτα θα κοστίζει 180 ευρώ αντί 120, ενώ το κόστος της ετήσιας ανεβαίνει από τα 1080 ευρώ στα 1500 ευρώ. Τέλος, αυξημένες θα είναι οι τιμές των μηνιαίων, 6μηνιαίων και ετήσιων καρτών, καθώς και των μειωμένων εισιτηρίων για τις ειδικές ομάδες επιβατών. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις νέες τιμές, το επιβατικό κοινό μπορεί να απευθύνεται στο τηλ. κέντρο εξυπηρέτησης πελατών και στο 1110, στους κατά τόπους σταθμούς, καθώς και στην επίσημη ιστοσελίδα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ www.trainose.gr.

Παράλληλα τροποποιήσεις σε δρομολόγια του Σιδηροδρόμου και του Προαστιακού επέρχονται από την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου. Πιο αναλυτικά:

Α. Στο τμήμα Θεσσαλονίκης - Έδεσσας

1. Από την Κυριακή 13.02.2011 καταργείται το ισχύον πλέγμα δρομολογίων επιβατικών και εμπορικών δρομολογίων και από την ίδια ημέρα τίθεται σε ισχύ ένα νέο πλέγμα δρομολογίων μεταξύ Θεσσαλονίκης - Έδεσσας και αντιστρόφως.

Επίσης δρομολογούνται δύο ζεύγη εκδρομικών αμαξοστοιχιών μεταξύ Θεσσαλονίκης-Έδεσσας -Αρνισσας και αντιστρόφως, τα οποία σε συνδυασμό με λεωφορεία στο σταθμό της ’ρνισσας θα εξυπηρετούν εκδρομείς προς το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν.