Με το προεδρείο της  Α' ΕΛΜΕ Μεσσηνίας είχε συνάντηση την Παρασκευή ο  επικεφαλής της ''Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου'', περιφερειακός σύμβουλος, Θανάσης Πετράκος.

Οι καθηγητές εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους στις επικείμενες συγχωνεύσεις-καταργήσεις των σχολικών μονάδων και τόνισαν ότι το ζήτημα της δημόσιας εκπαίδευσης δεν μπορεί και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται αποκλειστικά με οικονομικά κριτήρια, αλλά με κριτήρια παιδαγωγικά κι εκπαιδευτικά.

Ο επικεφαλής της ''Αγωνιστικής Συνεργασίας'' συμφώνησε με τις θέσεις της ΕΛΜΕ και σημείωσε ότι ''η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει τη χαριστική βολή στην Περιφέρεια βάζοντας λουκέτο στα σχολεία. Δεκάδες κωμοπόλεις της Πελοποννήσου θα δουν τα σχολεία στις περιοχές τους να κλείνουν. Η πολιτική αυτή που μεθοδεύει το υπουργείο Παιδείας οδηγεί στην πλήρη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης''.

Πρόσθεσε πως ''η Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου στέκεται αλληλέγγυα στα αιτήματα του εκπαιδευτικού κόσμου και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια ανατροπής των σχεδιασμών της κυβέρνησης, του ΔΝΤ και της Ε.Ε., καθώς και τη διεκδίκηση μιας εκπαίδευσης δημόσιας και δωρεάν, ποιοτικά αναβαθμισμένης, σύγχρονης, για όλα τα παιδιά, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις''.

Επίσης, ο κ. Πετράκος δεσμεύτηκε ότι θα θέσει το θέμα στην προσεχή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου, προκειμένου να πάρει θέση γιατί το ζήτημα αυτό απασχολεί την εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία σε όλους τους νομούς.