Η Επιτροπή Αγώνα Κατά των Διοδίων της Πιερίας και οργανώσεις πολιτών του νομού   πραγματοποιούν αύριο Κυριακή, στις 2 το μεσημέρι, νέα μαζική κινητοποίηση κατά των διοδίων στον σταθμό της Λεπτοκαρυάς.

Οι διοργανωτές δηλώνουν ότι δεν τρομοκρατούνται “από την ποινικοποίηση της άρνησης πληρωμής διοδίων, ούτε τα σχέδια της κυβέρνησης για ποινικές καταδίκες των πολιτών, προς χάριν των μεγαλοεργολάβων!”. Οι συμμετέχοντες στην αυριανή διαμαρτυρία, σε ανακοίνωσή τους στο Διαδίκτυο ξεκαθαρίζουν ότι “το κίνημα κατά των διοδίων δεν είναι μόδα, ούτε επιλογή κάποιων «τζαμπατζίδων». “Το «Δεν πληρώνουμε» είναι μια άκρως πολιτική πράξη, μια συνειδητή επιλογή ενεργών πολιτών”, όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν.

Στην ιστοσελίδα της “Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας” μάλιστα υπενθυμίζουν απόσπασμα παλιότερης ομιλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας, σχετικό με την πολιτική δράση των πολιτών: “Για όσους δεν κατάφεραν να «διαβάσουν» το μήνυμα του κινήματος «Δεν πληρώνουμε» κατά των διοδίων, παραθέτουμε απόσπασμα ομιλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια. Έτσι, για να θυμούνται οι παλιοί (σοσιαλιστές) και να μαθαίνουν οι καινούργιοι.
«Η κοινωνική στράτευση θα φέρει πολιτική δράση και πίεση σε κάθε φορέα εξουσίας, να πράξει το καθήκον του, να παρέμβει, να αλλάξει νόμους αν χρειαστεί.
Η πείρα έχει δείξει ότι όταν οι πολίτες μιας τοπικής κοινωνίας που απειλείται η υγεία της ή η οικονομική της δραστηριότητα ή η καθημερινή ποιότητα της ζωής της αντιστέκονται, η τοπική και η κεντρική εξουσία υποχωρούν».
Κάρολος Παπούλιας,
Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας
Σεπτέμβριος 2009”