Σε πλήρη εξέλιξη είναι εδώ και μια ώρα η σημερινή διαμαρτυρία των επιτροπών πολιτών κατά των διοδίων στο σταθμό διοδίων Αφιδνών, η οποία έχειο προσλάβει χαρακτήρα “απάντησης” στην πρόθεση της κυβέρνησης να ποινικοποιήσει τη μη πληρωμή διοδίων.

Χαρακτηριστικό των διαθέσεων των οργανωτών της κίνησης “Δεν πληρώνω” είναι το τελευταίο σύνθημα “Πόλεμο θελετε; θα τον έχετε”, με το οποίο θέλουν να σηματοδοτήσουν το πέρασμα του κινήματος στην “αντεπίθεση” με νέες διαδηλώσεις, διαμαρτυρίες και καταλήψεις διοδίων, αλλά και προσφυγή στη Δικαιοσύνη, κατά των πρόσφατων νομοθετικών ρυθμίσεων και των συμβάσεων του Δημοσίου με τις κατασκευαστικές εταιρείες.

Οι διοργανωτές της σημερινής κατάληψης των διοδίων Αφιδνών κάνουν λόγο για “γεωμετρική αύξηση” των πολιτών που έσπευσαν να συγκεντρωθούν σήμερα στα διόδια, ενώ στις 5 το απόγευμα η προσέλευση συνεχιζόταν αθρόα. Διακριτική είναι η παρουσία της Αστυνομίας, ενώ -όπως συνηθίζεται- η διέλευση των οχημάτων γίνεται δωρεάν. Όσον αφορά τη διάρκεια της κατάληψης, οι διοργανωτές αποφάσισαν να διαρκέσει όσο αποφασίσουν οι συγκεντρωμένοι.