Εξαγριωμένος  ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά την τελετή θεμελίωσης του ξενώνα για τους συγγενείς καρκινοπαθών της εκκλησίας της Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη έδωσε την δική του απάντηση στον "Περιφερειάρχη της καρδιάς μας", όπως αυτοαποκαλείται, ο κ. Ψωμιάδης.

Η "κόντρα" ξεκίνησε όταν κατά τον χαιρετισμό του ο κ. Ψωμιάδης ζήτησε σε έντονο τόνο από τον Αρχιεπίσκοπο να είναι πιο ενεργός και να παρεμβαίνει πιο έντονα στα πολιτικά δρώμενα. Για να πάρει αργότερα την…αποστομωτική απάντηση του Αρχιεπισκόπου:
‘’Ο ρόλος της εκκλησίας δεν είναι να μιλάει και υπάρχουν ιστορικά παραδείγματα όπου όταν η εκκλησία μπλέχτηκε με την πολιτική τα αποτελέσματα ήταν καταστροφικά, με κορυφαίο την τραγωδία της Κύπρου’’απάντησε από το βήμα της εκδήλωσης ο Αρχιεπίσκοπος στις παραινέσεις του Περιφερειάρχη.

‘’Το ότι δεν μιλάω δε σημαίνει ότι δεν έχω κάτι να πω. Πολλές φορές όταν δε μιλάς είσαι πιο αποτελεσματικός από όταν λες πολλά…..’’συνέχισε ο Αρχιεπίσκοπος κάνοντας τον Περιφερειάρχη να... αλλάξει πολλά χρώματα. Ίσως ένα μάθημα ήθους και σοβαρότητας από τον Αρχιεπίσκοπο, ο οποίος δείχνει να αντιλαμβάνεται πολύ καλύτερα τον παλμό της κοινωνίας και να κερδίζει με τις παρεμβάσεις του την κοινή γνώμη, όπως υποστηρίζουν πολλοί Θεσσαλονικείς.