Πολύ δύσκολη μέρα σήμερα, Τρίτη, για το επιβατικό κοινό της Αθήνας, καθώς κανένα μέσο μαζικής μεταφοράς δεν θα κινείται, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, με αφορμή την ψήφιση, στη βουλή, του επίμαχου νομοσχεδίου.

Απροσπέλαστο από το πρωί το κέντρο της Αθήνας ενώ οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν από το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη βουλή, με αποτέλεσμα να κλείσουν οι γύρω δρόμοι.

Η κίνηση στους δρόμους

Από το πρωί αυξημένη είναι η κίνηση στην έξοδο της Αθηνών - Κορίνθου από Δαφνί προς Διυληστήρια, στα δύο ρεύματα της Αθηνών - Λαμίας (από Ιερά οδό έως Αχαρνών στην έξοδο και από Αττική Οδό έως Τρεις Γέφυρες στην είσοδο), στην άνοδο της Λ.Αλεξάνδρας, στην Μεσογείων στο ρεύμα καθόδου από Χολαργό έως Κατεχάκη, στην Κατεχάκη στο ρεύμα προς Ηλιούπολη, στην άνοδο της Λ.Κηφισίας από Κατεχάκη έως Εθν. Αντιστάσεως, στην κάθοδο της Λ.Κηφισίας από Παράδεισο Αμαρουσίου έως Υγεία και από Φάρο Ψυχικού έως Πανόρμου.

Σημειώνεται πως για σήμερα δεν ισχύει ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας.

Παράλληλα, οι σχολές έχουν αναβάλλει τα σημερινά μαθήματα που ήταν προγραμματισμένα για εξέταση.

Αύριο, Τετάρτη, που το σχέδιο νόμου θα είναι πλέον νόμος του κράτους, οι εργαζόμενοι θα αποφασίσουν για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους.

Το μόνο σίγουρο μέχρι στιγμής είναι ότι τα λεωφορεία, αύριο, θα ακινητοποιηθούν από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα.

Βελτιωτικές νομοθετικές αλλαγές, κατέθεσε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Δημήτρης Ρέππας, στην έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση και ανάπτυξη των αστικών συγκοινωνιών της Αττικής.