Ειδική σύνθεση που αποτελείται από νέους δικαστές θα εκδικάσει σήμερα την αίτηση εξαίρεσης που υπέβαλαν οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς" εναντίον της προέδρου, κυρίας Μαρίας Βαρελά, και όλων των τακτικών και αναπληρωματικών μελών της σύνθεσης του δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η αίτηση εξαίρεσης υποβλήθηκε την περασμένη Πέμπτη από τους κατηγορουμένους κ.. Α. Μητρούσια, Ν. Βογιατζάκη, Ε. Γιόσπα και Ε. Ράλλη, με την αιτιολογία ότι το δικαστήριο εμφανίζει μεροληπτική συμπεριφορά, καθώς, όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Κ. Παπαδάκης, δικηγόρος του Α. Μητρούσια, "πειθαναγκάζεται από τις εντολές της εκτελεστικής εξουσίας".

Ειδικότερα, οι συνήγοροι αναφέρθηκαν στη στάση του δικαστηρίου απέναντι στα δύο αιτήματα των κατηγορουμένων για μη κράτηση των ταυτοτήτων όσων παρακολουθούν τη δίκη και για τήρηση πρακτικών με μαγνητοφώνηση. Και τόνισαν ότι, ενώ αρχικά το δικαστήριο είχε δεχθεί ότι τα αιτήματα είναι ορθά, στη συνέχεια έπειτα από διακοπή και επικοινωνία με τη διεύθυνση των φυλακών και το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακάλεσε την απόφασή του και απέρριψε εντέλει και τα δύο αιτήματα.