Στο σφράγισμα ακάλυπτων επιταγών του Δήμου Αμαρουσίου προχωρούν εδώ και λίγες εβδομάδες οι Τράπεζες. Σύμφωνα με πληροφορίες πιστωτές που ο δήμος τους οφείλει μικρότερα ή μεγαλύτερα ποσά εδώ και μία διετία και μετά από πιέσεις πήραν στα χέρια τους επιταγές ανακάλυψαν με έκπληξή τους  ότι ήταν ακάλυπτες.

Οι επιταγές, όπως αποκαλύπτει το aftodioikisi.gr αυτές έχουν ήδη σφραγισθεί και αναμένεται το επόμενο διάστημα να υπάρξουν διαταγές πληρωμής, οι οποίες αν δεν καλυφθούν από το δήμο θα οδηγήσουν σε κατασχέσεις περιουσιακών του στοιχείων.

Στην κατάληψη ο δήμαρχος

Την ίδια ώρα εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο δήμαρχος Αμαρουσίου και αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Γιώργος Πατούλης αντί να ασχοληθεί με το πώς θα ξεφύγει ο δήμος του από το χείλος της χρεωκοπίας, δίνει όλο του το είναι στην υποστήριξη της κατάληψης των γιατρών στο υπουργείο Υγείας και των αιτημάτων τους με συνεχή παρουσία στα ΜΜΕ.

Εντύπωση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι ο δήμαρχος την ώρα που εκδίδει ακάλυπτες επιταγές προχωράει σε χορηγίες σε διάφορα κέντρα ή σωματεία. Για παράδειγμα η σημερινή χορηγία για την οποία μας πληροφορεί δελτίο Τύπου του Δήμου Αμαρουσίου αφορά το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α) και ανέρχεται σε 3.500 ευρώ.

Τέταρτος στην Ελλάδα στα χρέη

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών ο Δήμος Αμαρουσίου είναι ο τέταρτος πιο χρεωμένος δήμος σε όλη τη χώρα, με χρέος που φτάνει τα 52,22 εκ. ευρώ.