Η είσοδος των πέντε ευρώ στα νοσοκομεία φαίνεται πως οδηγεί πλέον σε ακραίες καταστάσεις στα νοσοκομεία της Λέσβου, με τους γιατρούς να ακολουθούν ρητά τις εντολές του υπουργείου Υγείας ακόμα και στα έκτακτα περιστατικά και την υγεία των ασθενών να εξαρτάται από τη "τσέπη" τους.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στη Μυτιλήνη διαδραματίστηκε τη Παρασκευή στο κέντρο Υγείας Πλωμαρίου, όπου οι γιατροί αρνήθηκαν να εξετάσουν έκτακτο περιστατικό με μαθήτρια που είχε χτυπήσει στο σχολείο επειδή δεν είχε να καταβάλλει το αντίτιμο του εισιτηρίου.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα της Λέσβου", μαθήτρια της Γ' τάξης του Γυμνασίου Πλωμαρίου χτύπησε ελαφρά στο χέρι της εντός του σχολείου και αναγκάστηκε να μεταβεί στο πλησιέστερο κέντρο Υγείας, αυτό του Πλωμαρίου. Εκεί, δυστυχώς βρήκε τη πόρτα "κλειστή" αφού δεν είχε τα απαιτούμενα- για την είσοδο- 5 ευρώ.

Το κορίτσι επέστρεψε στο σχολείο και μόλις ενημέρωσε τον διευθυντή για το συμβάν, ο δεύτερος επικοινώνησε με το κέντρο Υγείας και απαίτησε την άμεση εξέταση της μαθήτριας χωρίς αντίτιμο.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα παντα με το ίδιο δημοσίευμα, η υπεύθυνη του Κέντρου Υγείας Πλωμαρίου δήλωσε ότι "πρόκειται για παρεξήγηση και ίσως το παιδί δεν καταλάβε σωστά καθώς το περιστατικό δεν είναι καταγεγραμμένο στο βιβλίο εισερχομένων". Τόνισε, δε, ότι τα έκτακτα περιστατικά εξετάζονται χωρίς να καταβληθούν απαραίτητα τα πέντε ευρώ.

Ωστόσο, η απάντηση δεν φαίνεται να έπεισε τους κατοίκους του νησιού που κάνουν λόγο για απαράδεκτη κατάσταση στα νοσοκομεία της περιφέρειας και καταγγέλουν πως όποιος δεν έχει χρήματα, κινδυνεύει να μείνει χωρίς ιατρική περίθαλψη.